Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

SecurityHive maakt Authenticated Scan beschikbaar

Dit artikel delen:

SecurityHive maakt Authenticated Scan beschikbaar om kwetsbaarheden en zwakke plekken te ontdekken.

In juni dit jaar kondigde de Rotterdamse Cyber Security onderneming SecurityHive haar Network Vulnerability Scanner aan. Nu vlak voor het einde van 2020 maakt het bedrijf haar Authenticated Scan bekend. Hiermee wordt de werking van de Network Vulnerability Scanner sterk uitgebreid.

Eerder dit jaar breidde SecurityHive haar portfolio uit om haar partners en klanten ook op een actieve wijze in staat te stellen om op proactieve wijze Cyber Security te kunnen verbeteren.  Met een Network Vulnerability Scanner zijn bedrijven in staat om apparaten en de netwerkinfrastructuur te scannen op zwakke plekken en kwetsbaarheden. Hiermee biedt SecurityHive inzage in de huidige security status van de ICT-omgeving en kan Shadow-IT ontdekt worden.

De Authenticated Scan (soms ook Credentials Scan genoemd) is een aanvulling op deze Network Vulnerability Scanner. Door inloggegevens te gebruiken, kan de scanner meer informatie verzamelen en kwetsbaarheden ontdekken, die anders nooit of te laat ontdekt zouden worden.

De toevoeging van de Authenticated Scan is een grote stap voor de Nederlandse onderneming. Het continu kunnen scannen op kwetsbaarheden, inclusief het gebruik van inloggegevens, maakt dat het bedrijf als één van de weinigen in de markt bedrijven en organisaties hier in kan voorzien, op een toegankelijke wijze.

Deze richting is niet vreemd. De overheid stuurt om bedrijven meer bewust te maken van cyberweerbaarheid. Incidenten komen steeds vaker voor en zijn niet meer ver bij ons vandaan. Een belangrijk aspect hierin is antwoord kunnen geven op de vraag: "hoe staan wij ervoor?".

Daarnaast is dit een onderdeel dat ook belangrijk is voor bijvoorbeeld de AVG, ISO 27001, ISO 27701, BIO (overheid) en NEN 7510 (zorg).

Ook voor de IT Partners van SecurityHive is dit een mooie ontwikkeling. Alle producten komen samen in één portaal, welk met API's te koppelen is met andere systemen. Hierdoor fungeert SecurityHive als onderdeel van een ecosysteem.

SecurityHive biedt bedrijven en organisaties de mogelijkheid om haar Network Vulnerability Scanner en Honeypot 30 dagen uit te proberen.

Vraag een 30 dagen gratis trial aan via: https://www.securityhive.nl/nl/registreer

Lees meer over de Authenticated Scan op: https://www.securityhive.nl/nl/producten/netwerk-vulnerability-scanner/authenticated-scan

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-12-08T15:18:37.000Z SecurityHive


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.