Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Computacenter gaat samenwerken met Jamf voor Apple Enterprise Management

Dit artikel delen:

Jamf, specialist op het gebied van Apple Enterprise Management, heeft een samenwerking gesloten met Computacenter, internationaal leverancier van IT-diensten en -infrastructuur. Dankzij deze samenwerking kunnen klanten hun Apple devices makkelijk, efficiënt en veilig op afstand laten beheren door Computacenter.

Steeds meer organisaties bieden hun medewerkers vrije keuze in de devices waarmee zij willen werken. Daarbij valt steeds vaker de keuze op Apple, dat aan een sterke opmars bezig is binnen grote organisaties. Vooral jonge medewerkers geven de voorkeur aan Apple. Volgens onderzoek van Jamf wil 94% van alle werknemers graag werken voor een organisatie met vrije devicekeuze. En van de jongere generaties geeft maar liefst 72% de voorkeur aan Apple. Dit betekent voor organisaties echter ook uitdagingen rond het uitrollen, configureren, beheren en beveiligen van deze devices. Om klanten hierin optimaal te ondersteunen, biedt Computacenter nu de gespecialiseerde Apple Enterprise Management oplossingen van Jamf.

Prominentere rol voor Apple in het bedrijfsleven

“In de strijd om talent merk je dat bedrijven er steeds meer voor over hebben om goed personeel aan te trekken en vooral ook te houden. Daarom zie je duidelijk een stijgende vraag naar Apple devices in de Enterprise-markt”, zegt Norbert Andringa, Apple Business Manager in Nederland bij Computacenter. “Omdat Apple een steeds prominentere rol krijgt binnen bedrijven is er veel vraag naar een goede Enterprise Management oplossing specifiek voor Apple, voor uitrol, beheer en beveiliging. Als specialist in IT-beheer van Apple devices op enterpriseniveau zijn wij ervan overtuigd dat Jamf daarin een grote rol zal spelen en zijn daarom dit partnerschap aangegaan.”

“Als een van de grootste internationale ICT-dienstverleners ter wereld met klanten in vele industriesectoren ziet ook Computacenter een sterke toename in het gebruik van Apple in het bedrijfsleven”, zegt Wouter Goed, Regional Sales Manager Benelux voor Jamf. “Dankzij onze samenwerking kunnen de klanten van Computacenter dit groeiende aantal Apple devices makkelijker en beter beheren en beveiligen. Zo ontzorgt Computacenter deze organisaties met solide enterprise management waarmee belangrijke zaken als uitrol, authenticatie, toegangsbeheer en patch management sneller en voordeliger kunnen worden uitgevoerd volgens de geldende beleidsregels van het bedrijf.”

Makkelijk beheer en beter beveiliging van Apple devices

De klanten van Computacenter kunnen gebruikmaken van de volgende oplossingen van Jamf voor Apple beheer en security:

  • Jamf Pro – volledig beheer van Apple devices op enterpriseniveau, waaronder uitrol en configuratie op afstand, applicatiebeheer, OS patch management en hardware inventarisatie;
  • Jamf Connect – identiteit en authenticatie voor Apple devices, waarmee gebruikers via een beveiligde login veilig toegang krijgen tot de zakelijke toepassingen en data die zij nodig hebben om productief te zijn. Daarbij kan onder andere gebruik worden gemaakt van multi-factor authenticatie (MFA) en biometrische authenticatie;
  • Jamf Protect – complete enterprise endpoint security oplossing voor Mac, die bescherming biedt tegen malware en andere dreigingen gericht op Mac-gebruikers. Organisaties zijn hiermee ook in staat om de activiteit op al hun Apple devices te monitoren, zelfs als deze nooit direct verbinding maken met het bedrijfsnetwerk.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-12-09T09:54:08.000Z Jamf


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.