Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

WhatsUp Gold 2021 Netwerk Monitoring integreert Log Management

Dit artikel delen:

Nieuwe netwerkmonitoringsoftware bevat functies voor eenvoudig, geïntegreerd beheer van syslog- en Windows-log events – allemaal binnen dezelfde interface.

Rotterdam, 26 januari 2021 – Progress (NASDAQ: PRGS), wereldwijd leverancier van producten waarmee bedrijfsapplicaties kunnen worden ontwikkeld, gebruikt en beheerd, heeft vandaag de Progress® WhatsUp® Gold 2021 aangekondigd, de bekroonde software voor netwerkmonitoring. Deze nieuwe versie van WhatsUp® Gold is uitgebreid met geïntegreerd log management en monitoring & beheer van systemen van derden via uitgaande REST API's en verbeterde rapportagemogelijkheden – zo is het eenvoudiger dan ooit om problemen te achterhalen en snel op te lossen.

 

Vandaag de dag moeten netwerken meer verkeer, in meer richtingen en vanuit meer apparaten aankunnen, waaronder fysieke en virtuele apparaten, switches, routers, draadloze toegangspunten, firewalls, cloudresources, diensten en applicaties. Elke nieuwe verbinding biedt niet alleen meer mogelijkheden, maar kan mogelijk ook nieuwe veiligheidsproblemen opleveren die netwerkprofessionals moeten oplossen, meestal met behulp van een enorm arsenaal tools en technische middelen.

 

Geïntegreerd Log Management

WhatsUp Gold 2021 biedt intuïtief, geïntegreerd log management voor het traceren van en het instellen van meldingen over Windows- en syslog-gebeurtenissen. Gebruikers kunnen voor elk apparaat in hun netwerk logs monitoren, filteren en zoeken, maar ook logmeldingen instellen en metatrends in de gaten houden (zoals wijzigingen in het aantal loggebeurtenissen). Dit kan allemaal binnen dezelfde interface en dat maakt problemen oplossen met WhatsUp Gold zo enorm eenvoudig. Progress blijft ook op dit gebied toonaangevend! IT'ers kunnen Syslog- en Windows-loggebeurtenissen beheren en meldingen instellen, net zoals ze de rest van hun netwerk monitoren – met dezelfde configureerbare dashboards en rapportagemogelijkheden.

 

"WhatsUp Gold 2021 biedt een duidelijk zicht op loggegevens van apparaten, zodat we deze eenvoudig kunnen beheren, volledig geïntegreerd in een geweldige interface. Dit is een enorme stap voor ons, in de zin dat we nu precies kunnen bekijken wat er in ons netwerk gebeurt," zegt Christopher Gerochi, IT Coordinator II van de gemeente Pleasanton (Californië, VS). "Aan de hand van de logboeken komen we snel te weten welk apparaat alarmmeldingen veroorzaakt, zodat we hier meteen op kunnen reageren – en dat allemaal via één enkel beeldscherm."

 

Daarnaast biedt WhatsUp Gold 2021 de volgende mogelijkheden en functies:

 

Uitgaande REST API's:

Naast inkomende REST API's worden in WhatsUp Gold vanaf nu ook uitgaande REST API's ondersteund. Dankzij het uitgebreide pakket met uitgaande REST API-calls kunnen gebruikers REST benutten om vanuit externe systemen informatie te verstrekken aan WhatsUp Gold. Dankzij de integratie op applicatieniveau is het nu heel eenvoudig om functies naadloos te integreren met applicaties van derden, zoals Salesforce, Office 365 en andere applicaties. Bovendien kunnen gebruikers met inkomende REST API-calls taken automatiseren door specifieke gegevens te halen uit WhatsUp Gold of door informatie vanuit een ander systeem of script in te voeren.

 

Snellere HTML-rapporten

Rapportage in WhatsUp Gold is geoptimaliseerd voor HTML en e-mail. Dit betekent dat er veel sneller rapporten kunnen worden gegenereerd die ook nog eens veel gebruiksvriendelijker zijn. Bijvoorbeeld WYSIWYG-bestanden die hyperlinks bevatten en bijzonder gemakkelijk te delen zijn.

 

"De coronacrisis heeft een enorme impact op wanneer, waar en hoe we werken. Meer dan ooit tevoren hebben netwerkbeheerders een betrouwbaar centraal instrument nodig voor hun netwerkinfrastructuur," aldus John Ainsworth, senior vice-president Core Products bij Progress. "Dankzij de integratie van logbeheer in WhatsUp Gold 2021 hebben IT'ers nu de beschikking over één hoogwaardige en gebruiksvriendelijke oplossing voor netwerkmonitoring en logbeheer biedt. Zo kunnen ze netwerkproblemen snel oplossen, meestal voordat eindgebruikers iets in de gaten hebben – en dat is toch de heilige graal voor IT-professionals."

 

Met de WhatsUp Gold-netwerkmonitoringsoftware kunnen kleine en middelgrote bedrijven hun IT-infrastructuur en applicaties continu monitoren en beheren. Zo blijven optimale prestaties en een hoge beschikbaarheidsgraad van netwerk en apparatuur gegarandeerd. Om die reden is WhatsUp Gold dan ook door PC Magazine opgenomen in hun lijst met "Best Network Monitoring Software for 2020". Daarnaast heeft de oplossing een hoge waardering gekregen van publicaties zoals Network Computing UK en PC Pro Magazine – alsmede van organisaties als G2 en SoftwareReviews, een onderdeel van onderzoeks- en adviesbedrijf Info-Tech Research Group.

 

De meest recente editie van Progress WhatsUp Gold is nu verkrijgbaar. Klik hier 

voor meer informatie of bekijk de WhatsUp Gold Release webinar die op 11 februari om 15.00 uur (CET) begint. Meld u hier aan voor het gratis webinar.

 

Over Progress Progress (NASDAQ: PRGS) levert de beste producten waarmee uiterst effectieve zakelijke applicaties kunnen worden ontwikkeld, ingezet en beheerd. Ons uitgebreide productaanbod is ontworpen om IT-teams productiever te maken en we luisteren voortdurend naar de wensen van de wereldwijde developer community, zowel open source als commercieel. Met Progress kunnen organisaties sneller strategische zakelijke applicaties maken en leveren, en kunnen ze het proces automatiseren waarmee apps worden geconfigureerd, geïmplementeerd en geschaald. Daarnaast kunnen ze kritieke gegevens en content toegankelijker en veiliger maken, zodat ze zich van de concurrentie kunnen onderscheiden en hun omzet kunnen vergroten. Meer dan 1700 onafhankelijke softwareleveranciers, ruim 100.000 zakelijke klanten en een community van drie miljoen ontwikkelaars vertrouwen op Progress voor krachtige applicaties. Lees meer over Progress op www.progress.com

 

###

 

Progress en WhatsUp zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Progress Software Corporation en/of een van zijn dochterondernemingen of gelieerde bedrijven in de Verenigde Staten en andere landen. Eventuele andere handelsmerken die hier zijn genoemd zijn eigendom van hun respectieve eigenaren.

 

Persinformatie:                                                              

Contact PR

Monique Bruins                                                                   

mbruins@progress.com

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-01-26T14:37:46.000Z Progress


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.