Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Waarom adverteren via buitenreclame in 2021?

Dit artikel delen:

Tegenwoordig is het vooral online marketing dat de klok slaat. Enerzijds begrijpelijk, want marketing via online kanalen is makkelijker meetbaar dan bijvoorbeeld buitenreclame. Toch zijn er maar een paar medium typen waarmee je met één klap impact kan maken en een merk op de kaart zetten, en dan denken wij het eerst aan tv-reclame en buitenreclame.

Buitenreclame volledig geaccepteerd

De meeste Nederlanders vinden buitenreclame volledig geaccepteerd, terwijl tv-reclame niet zelden irritant wordt gevonden. Daarbij zijn de meeste Nederlanders dit jaar gewoon in eigen land, waardoor je zelfs in de zomerperiode een interessant bereik kunt genereren via billboards, reclamemasten en andere buitenreclame opties.

Voordelen van buitenreclameborden

Ook de voordelen van buitenreclameborden ten opzichte van online reclame zijn legio. Denk alleen al aan de adblocker die bij vele Nederlanders is geïnstalleerd. Vooral de kapitaalkrachtige doelgroep die veel adverteerders willen bereiken hebben niet zelden een adblocker, waardoor deze doelgroep feitelijk onbereikbaar is via banners en online video advertenties. Adblockers voor buitenreclame zijn er natuurlijk niet.

Buitenreclame kent vele voordelen. Zo kun je in korte tijd vele Nederlanders bereiken door te adverteren op buitenreclameborden.

Bereik buitenreclame

Het bereik van buitenreclame is vaak onderwerp van onderzoek geweest. De meeste onderzoeken zijn eenduidig: buitenreclameborden werken en hebben een enorm bereik. Dit komt omdat de reclamemasten vaak op locaties zijn gepositioneerd waar veel passanten langskomen. Hierdoor is reclame langs de snelweg altijd een goed idee.

OV Reclame zoals de bus en tram

Ook OV reclame is populair, denk aan reclame op bus, trein of tram. Wil je bijvoorbeeld reizigers bereiken die onderweg zijn naar hun favoriete winkel, dan is dit de manier van adverteren. Ook worden er veel reclameborden in winkelcentra en winkelstraten geplaatst waardoor ook deze winkelcentra een goed met buitenreclame bereikbaar zijn.

Interessante locaties in Nederland

Kortom, middels buiten reclame ontstaat dé ultieme mogelijkheid om indruk te maken bij je doelgroep, doordat je op zeer interessante locaties in Nederland zichtbaar bent voor een breed publiek. Door ook voldoende aandacht te geven aan je creatie en een aansluitende social media campagne te lanceren, maak je marketingtechnisch de cirkel rond voor maximaal resultaat.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-02-26T15:52:30.000Z One Media


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.