Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Woonbron besteedt het beheer van bedrijfsapplicaties en databases uit

Dit artikel delen:

Woonbron is een wooncorporatie die zorgt voor goed en betaalbaar wonen voor huishoudens met een smalle beurs. Binnen Woonbron is de afdeling Informatisering & Automatisering (I&A) verantwoordelijk voor het leveren van de ICT-diensten. Omdat de huidige ICT-infrastructuur gemoderniseerd wordt om klaar te zijn voor de toekomst, maakt deze afdeling een verandering door van traditionele beheerorganisatie naar regieorganisatie. Een groot deel van de ICT werkzaamheden wordt extern belegd, waarbij voor het beheer is gekozen voor IT-specialist Transfer Solutions uit Leerdam.

Belangrijk onderdeel van de ICT transformatie van Woonbron is de vraag naar een leverancier voor het Technisch Applicatie Beheer (TAB) en Database Beheer (DB). Via en RequestforProposal (RfP) werd de opdracht voor dit beheer gegund aan Transfer Solutions. Bij deze RfP is uitgegaan van de principes uit Best Value Procurement, waarbij wordt gekozen voor de partij met de hoogste waarde en waarbij Woonbron maximaal gebruik kan maken van de kennis en kunde van deze partij. Transfer Solutions is dan ook trots dat zij als partner is geselecteerd.

‘Na een zorgvuldig selectietraject zijn we er van overtuigd de juiste partner te hebben gevonden in Transfer Solutions. De ervaring en kennis die zij hebben, stelt ons in staat om te bouwen aan een I&A afdeling van de toekomst.’ Romee van Barneveld, Manager Informatisering & Automatisering

Technisch Applicatie Beheer en Database Beheer

Transfer Solutions gaat het totale landschap van bedrijfsapplicaties en databases van Woonbron beheren. Bij Technisch Applicatie Beheer is het van belang om de IT technische omgeving van de applicaties optimaal in de lucht te houden en te zorgen dat ze secure zijn. Werkzaamheden die Transfer Solutions hiervoor gaat uitvoeren zijn onder meer het upgraden, installeren, configureren en het contact onderhouden met de pakketleveranciers. Transfer Solutions heeft hierbij een regierol en fungeert als spin in het web van het totale applicatielandschap van Woonbron.

Daarnaast gaat Transfer Solutions het Database Beheer verzorgen zodat er maximale beschikbaarheid gegarandeerd is.

Transitiefase

Gedurende de transitiefase waarin de organisaties zich nu bevinden, maken het klantteam van Transfer Solutions en de medewerkers van Woonbron nader kennis met elkaar en met het ICT landschap van Woonbron. Zo kan het volledige beheer  soepel en zorgeloos worden overgedragen. In deze fase heeft Transfer Solutions een coördinerende en adviserende rol, waarbij een transitiemanager de regie op zich neemt en Woonbron adviseert betreft de invulling van de digitale strategie. Gezien de ruime ervaring die Transfer Solutions hiermee heeft, is het bedrijf hier volledig op ingericht.

Partnership

Voor beide partijen is partnership erg belangrijk en zij hebben elkaar hierin dan ook echt gevonden. De wijze van bedrijfsvoering en de menselijke maat speelt voor zowel Woonbron als Transfer Solutions een grote rol. 

‘Transfer Solutions is blij dat Woonbron vertrouwen in ons bedrijf toont door het gunnen van de opdracht en is trots om hen aan ons klantportfolio te mogen toevoegen. We hebben alle vertrouwen in een vruchtbare samenwerking!’ Erica van Aarle, Business Unit Manager.

Over Woonbron

Woonbron is een wooncorporatie met 45.000 woningen en 4.000 overige vastgoedeenheden in Rotterdam, Nissewaard, Delft en Dordrecht. De stichting zorgt voor goed en betaalbaar wonen voor huishoudens met een smalle beurs. De missie van Woonbron is om in gevarieerde wijken voor passende huisvesting te zorgen voor de mensen die dat nodig hebben.

www.woonbron.nl

Over Transfer Solutions

Nieuwe, veelbelovende ontwikkelingen binnen de informatietechnologie volgen elkaar snel op. De specialisten van Transfer Solutions volgen deze ontwikkelingen op de voet en matchen deze met de behoeften die leven binnen de business. Samen met klanten komt Transfer Solutions tot verrassende oplossingen om – beter en sneller – digitaal te transformeren en innoveren.

www.transfer-solutions.com

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-04-12T11:05:00.000Z Transfer Solutions


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.