Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Eindelijk anonimiseren in alle data tegelijk, door nieuwe samenwerking

Dit artikel delen:

Door de nieuwe samenwerking tussen DataMask en MY-LEX, breidt MY-LEX haar productenpakket uit met een anonimisering module, onder de naam MY-LEX Text-Hide®. Hiermee anonimiseert u eenvoudig gevonden documenten uit alle gewenste systemen, voor een veiligere omgang met data. MY-LEX Text-Hide® zorgt voor een uniforme toepassing van uw eigen anonimiseringsprotocol. Voorkom het tonen van vertrouwelijke gegevens en minimaliseer het risico op een datalek met deze effectieve tool.

“Na een lang voortraject, ben ik trots te mogen aankondigen dat door een integratie van de DataMask software in MY-LEX, wij nu ook anonimiseren van gegevens mogelijk kunnen maken in alle gekoppelde data tegelijk. Onze MY-LEX Suite® wordt zo steeds aantrekkelijker en biedt veelzijdige mogelijkheden voor verschillende afdelingen binnen onze klantengroep.” – Sean Moayedi, Commercieel Directeur MY-LEX.

Gebruikers van MY-LEX werken (indien zij daar rechten en toegang toe hebben) met vertrouwelijke gegevens, die niet voor iedereen binnen de organisatie inzichtelijk horen te zijn. Echter, kan een document wel andere relevante informatie bevatten. Met de nieuwe anonimisering module kangeselecteerde informatie, afkomstig uit alle ontsloten applicaties via MY-LEX, éénmalig geanonimiseerd worden en beschikbaar gesteld worden aan bevoegde gebruikers. Hiermee faciliteren wij ook het (handmatige) anonimiseringsproces van documenten, voor bijvoorbeeld een specifiek (WOB) verzoek van een extern persoon of bedrijf. De documentoutput wordt hierbij eenmalig geanonimiseerd ten behoeve van een export.

Leonard van der Leeden, Directeur DataMask: “De koppeling met MY-LEX betekent voor ons een heel mooie toevoeging aan onze propositie en een verdere invulling van de duidelijke visie van DataMask. Ons doel is om met de DataMask software en dienstverlening, overheidsorganisaties zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen bij het voldoen aan de hoge verwachtingen rondom transparantie van haar besluitvorming. Daarbij kan dankzij DataMask ook de gegevensbeschermingswetgeving in acht worden gehouden door documenten effectief en snel te anonimiseren. De roep om een “open overheid” wordt steeds luider terwijl documenten die moeten worden gepubliceerd regelmatig gevoelige (persoons)gegevens bevatten. De belasting op overheidsorganisaties wordt hiermee steeds groter maar precies hiervoor heeft DataMask specifieke intelligente software ontwikkeld. Door de samenwerking met MY-LEX kunnen organisaties alle relevante documenten vinden, om deze vervolgens middels onze bewezen software en expertise veilig te anonimiseren.”

Nu de samenwerking een feit is, kunnen beide organisaties starten met de nodige ontwikkelingen. Zodra de nieuwe module gereed is worden onze gebruikers daar van op de hoogte gesteld!

 

__________________

 

Over DataMask

DataMask stelt zichzelf 1 focus en 1 doel: de effectiefste oplossing bieden voor het vraagstuk van anonimisering in het overheidswezen. Dat doen we door onze specialismes te combineren en ten gunste van onze klanten in te zetten. Zo leveren we een state-of-the-art IT-oplossing met onze DataMask software én gedegen juridische support met onze DataMask consultants. Kijk voor meer informatie op www.datamask.nl.

 

Over MY-LEX

MY-LEX B.V. biedt technologie en oplossingen voor informatie-ontsluiting, contentintegratie en in de laatste jaren, voor het beheer van de volledige document-lifecycle. Van organisatiebrede applicatie-integratie en ontsluiting, uitfaseren van oude systemen, toegang tot geo-attributen en archiveren, tot het vernietigen van documenten. Voor alle producten en mogelijkheden kijkt u op www.my-lex.nl.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-06-10T10:45:12.000Z MY-LEX B.V.


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.