Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Vier tips voor een veilige serverruimte

Dit artikel delen:

Er zijn veel maatregelen die je kunt nemen om de serverruimte veiliger te maken. Dit kan erg belangrijk zijn aangezien je niet wil dat derden toegang krijgen tot de servers. Gebruik daarom de onderstaande tips!

Toegangskaarten 

De sleutel tot een veilige serverruimte is het waarborgen van de veiligheid en beveiliging van de informatie en het beschermen tegen fysieke aanvallen door de toegang te beperken. Elke persoon die toegang heeft tot de kamer moet zijn eigen toegangscode of kaart hebben om binnen te komen. Dit betekent dat de kamer altijd op slot is en alleen toegang geeft aan mensen met een kaart. Hiervoor is het een aanrader om de kaarten te laten bedrukken met een speciaal ontwerp, terwijl ze ook aan een keycord moeten kunnen hangen. Keycords bedrukken kun je ook nog doen voor de medewerkers die toegang hebben tot de serverroom. Als een medewerker zijn kaart verliest, kan de toegang elektronisch worden uitgeschakeld en gecontroleerd. Het Managed Access Control systeem maakt het volgen van bewegingen door de faciliteit mogelijk en stelt je ook in staat om de toegang te beperken op locatie en/of tijdstip van de dag.

Koel

Een gecontroleerde temperatuur is echt van groot belang voor serverruimtes. Alle elektronische componenten van servers genereren warmte terwijl ze in bedrijf zijn, wat met name geldt voor de processor. Servers kunnen snel disfunctioneren of erger worden als de temperatuur niet onder controle is. Er zal een gestage luchtstroom door de racks gaan waar de servers staan ​​en de warmte wordt afgevoerd. Check online om erachter te komen welke temperatuur- en vochtigheidsniveaus worden voorgesteld om de optimale temperatuur te behouden en je servers draaiende te houden. Eventueel kun je hiervoor ook de hulp van experts inschakelen zodat de temperatuur in de ruimte perfect is voor de servers.

Back-up

Hoewel niet alle serverruimten er precies hetzelfde uitzien, delen ze allemaal dezelfde basiskenmerken, aangezien het succes van elk bedrijf afhankelijk is van soepele softwarebewerkingen. De serverruimte kan gezien worden als het brein van de organisatie en dient als zodanig te worden geborgd. Servers zijn zeer betrouwbaar, maar kunnen soms afsluiten of overlijden en gegevens kunnen binnen enkele seconden verloren gaan als er geen back-up van wordt gemaakt. Er zijn programma's voor het maken van back-ups van gegevens, maar houd bij het maken van back-ups rekening met het versleutelen van de gevoelige gegevens. Ook moet je extra back-ups in een andere locatie bewaren in geval van materiële schade. Controleer bovendien of er met succes een back-up is gemaakt van de gegevens door ervoor te zorgen dat de bestanden kunnen worden opgehaald.

UPS

Een Uninterruptible Power Supply (UPS) is een back-up naar de primaire stroombron van de serverruimte. Als de stroom uitvalt, zal een UPS-apparaat het onmiddellijk overnemen en je serverroom van stroom voorzien. Het kan ook beschermen tegen stroompieken door te compenseren voor spannings- en frequentieschommelingen. Met deze back-up kunnen reparaties op één netwerk worden uitgevoerd zonder servers of andere elektrische apparatuur uit te schakelen. Het aantal UPS-apparaten moet overeenkomen met het aantal servers dat je hebt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-12-06T10:36:46.000Z 24 webvertising


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.