Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

De beste apps voor creatieve personen

Dit artikel delen:

Ben jij binnen jouw organisatie verantwoordelijk voor de folders afdrukken en het vooraf ontwerpen hiervan? Help je mee bij de ontwikkeling van marketingcampagnes bij jouw werkgever, waarbij je naast losse afbeeldingen bijvoorbeeld ook video’s creëert? In dergelijke situaties is het prettig om professionele software op je computer te hebben staan voor de ontwikkeling hiervan. In dit artikel zetten we een aantal programma’s op een rijtje, die helpen om tot hoogstaande flyers, poster, video’s en soortgelijke visuals te kunnen komen. Houd er rekening mee, dat kwalitatief goede hardware een vereiste is voor het gebruik van deze tools.     

Tip: posters laten drukken na het ontwerpen hiervan doe je het beste bij een professionele drukker. Niet alleen is het voordeliger dan zelf printen in veel gevallen, ook is de kwaliteit van het drukwerk doorgaans beter. 

Adobe Premiere Pro of Final Cut Pro X Voor het bewerken van video’s, die je bijvoorbeeld in een marketingcampagne gebruikt, kun je Adobe Première Pro gebruiken. Veel vormgevers combineren verschillende producten uit de Adobe Suite. Hierdoor is Adobe Première Pro een logische keuze naast bijvoorbeeld Adobe Photoshop. Voor wie het geen probleem vindt om producten van verschillende aanbieders naast elkaar te gebruiken, kan Final Cut Pro X een goede oplossing zijn. Dit programma is van Apple. Veel vormgevers werken met de apparatuur van Apple. 

Adobe Photoshop voor het bewerken van foto’s Naast het bewerken van video’s, zal ook het bewerken van foto’s of bijvoorbeeld het creëren van fraaie infographics onderdeel zijn van je werk als vormgever. Reeds werd al genoemd dat Adobe Photoshop een logische keuze is, wanneer je ook Adobe Première Pro gebruikt. Online zijn talloze cursussen te vinden, waarin de verschillende functies van Adobe Photoshop worden toegelicht. Het helpt je tot de fraaiste creaties te komen! 

Adobe Illustrator voor het creëren van een huisstijl Om de Adobe Suite compleet te maken, is ook Adobe Illustrator het noemen waard. Dit programma wordt veelal gebruikt voor het ontwikkelen van bijvoorbeeld een logo of een complete huisstijl. Ook bij het creëren van een poster of een flyer, welke periodiek moet worden aangepast, kan het gebruik van Adobe Illustrator handig zijn. Net als voor Adobe Photoshop geldt ook voor Adobe Illustrator dat er online talloze tutorials te vinden zijn voor het gebruik hiervan. Een alternatief voor Illustrator is Adobe Indesign. Ook die tool wordt veelvuldig gebruikt voor het ontwikkelen van boeken, posters en losse flyers. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-12-06T16:47:39.000Z Lequal


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.