Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

De voordelen van een patchpaneel

Dit artikel delen:

De digitale revolutie is natuurlijk fantastisch: met één simpele muisklik vind je antwoord op allerlei ingewikkelde vragen, bestel je boodschappen vanuit je luie stoel en stream je iedere serie die je wilt zien. Een groot nadeel van die revolutie is in veel huizen en kantoren inmiddels echter ook zichtbaar. Routers, modems en apparatuur moeten met elkaar verbonden worden en dat levert een grote hoeveelheid bekabeling op. Een patchpaneel kan helpen bij het overzicht creëren in de enorme hoeveelheid kabels die er vaak helaas ook bij horen.

Zo werkt een patchpaneel

Via een patchpaneel kun je meerdere kabels bij elkaar brengen. Al deze kabels kunnen vervolgens weer met apparatuur worden verbonden. Het idee van het patchpaneel is overigens al wat ouder. De ouderwetse telefooncentrale is er misschien nog wel het bekendste voorbeeld van. Dat maakt meteen duidelijk dat zo’n paneel handig is wanneer het om veel kabels gaat. Daardoor is het een fijne oplossing voor kantoren. Door alle kabels bij elkaar te brengen en te labelen houd je makkelijker overzicht. Om diezelfde reden wordt een patchpaneel ook thuis steeds interessanter. Ben je iemand die van zichzelf redelijk chaotisch is? Dan is dit een handig hulpmiddel om toch orde in de chaos te creëren.

Tips voor aanschaf

Het aanbod patchpanelen is groot. Daardoor kan het lastig zijn om de juiste keuze te maken. Een eerste stap om een besluit hierover te nemen is bekijken om welk type kabels het gaat en welke specificaties daarbij horen. Een ander belangrijk aspect om op te letten is de hoeveelheid kabels die je bij elkaar wilt brengen. Patchpanelen variëren namelijk in het aantal poorten waarop je kabels kunt aansluiten. In huis is een patchpaneel met een paar poorten vaak voldoende, maar ook grotere panelen kunnen nuttig zijn als het om een grote hoeveelheid kabels gaat. Ga je over tot aanschaf? Houd er dan rekening mee dat ook het patchpaneel aansluiten een belangrijke stap is. Op de juiste manier aangesloten draagt het paneel bij aan een stabiel en

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-01-27T09:26:25.000Z 24 webvertising


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.