Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Maandelijks je bundel kunnen aanpassen met sim only

Dit artikel delen:

De mobiele telefoon is een steeds belangrijkere rol gaan spelen in ons leven. Waar de telefoon een paar jaar geleden nog echt alleen gebruikt werd om mee te bellen, is het tegenwoordig een soort computer geworden die we altijd met ons meedragen. Dit heeft natuurlijk voordelen. We zijn altijd en overal bereikbaar en hebben minder apparaten nodig in ons huis, veel kan namelijk gewoon met je mobiele telefoon.

We zijn in de loop van de tijd ook steeds meer gaan uitgeven aan onze smartphones. Vroeger had je een nieuw model voor een paar honderd euro, maar tegenwoordig kun je gerust €1000 uitgeven aan een nieuwer model. Natuurlijk zitten er dan ook veel meer functionaliteiten op de telefoon, dus de vergelijking is niet helemaal eerlijk. Doordat we steeds meer met onze telefoon doen, is ook de vraag naar mobiele data gestegen. Vroeger was het zo dat je vooraf een abonnement inkocht met een bepaald aantal MB’s of GB’s. Ging je daar overheen, dan moest je per MB bijbetalen. En die kosten konden flink oplopen. Bij de meeste sim only providers heb je de mogelijkheid om je bundel maandelijks aan te passen, naar boven of naar beneden.

Geld besparen met een aanpasbaar sim only abonnement

Door een beetje in de gaten te houden hoeveel data je verbruikt, kun je met een maandelijks aanpasbaar sim only abonnement goed geld besparen. Ben je deze maand bijvoorbeeld veel aan het thuiswerken en kun je gebruik maken van je WIFI netwerk in huis? Dan kun je het abonnement naar beneden bijstellen en hoef je minder te betalen per maand. Ben je deze maand juist veel van huis weg en verwacht je veel gebruik te maken van het mobiele internet? Dan pas je de bundel juist naar boven aan. Doordat je niet buiten de bundel gaat, hoef je geen hoge kosten per MB af te rekenen aan het einde van de maand. En dat kan flink schelen.

Maar hoe kun je het dataverbruik dan in de gaten houden? Dat is eigenlijk heel simpel, vrijwel alle providers hebben een app waarmee je het verbruik per maand kunt inzien. Kijk gewoon even in de app hoeveel data je nog hebt. Vaak kun je in de app zelf het abonnement of bundel ook direct aanpassen. Natuurlijk zijn er ook sim only providers die een onbeperkt abonnement aanbieden. Dat kan voordelig zijn voor de grootverbruikers, maar voor de gemiddelde Nederlander zal dat waarschijnlijk teveel van de goede zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-03-21T10:00:10.000Z 24 webvertising


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.