Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

10 manieren om uw financiële gegevens online te beschermen

Dit artikel delen:

We weten allemaal hoe belangrijk het is om onze persoonlijke informatie online te beschermen. Maar als het gaat om onze financiën, is het nog belangrijker om stappen te ondernemen om onze gegevens te beschermen.

Van cybercriminaliteit en identiteitsdiefstal tot phishing-zwendel en fraude, er zijn veel ways onze financiële informatie kan online worden gecompromitteerd. Daarom is het belangrijk om extra voorzichtig te zijn als het gaat om onze financiële gegevens. Hier zijn 10 manieren waarop u uw financiële informatie online kunt beschermen.

Houd uw besturingssysteem en software up-to-datee

Een van de beste manieren om uw computer en uw financiële gegevens te beschermen, is door uw besturingssysteem en software up-to-date te houden. Software-updates bevatten vaak beveiligingspatches die uw computer kunnen helpen beschermen tegen nieuwe bedreigingen. Om ervoor te zorgen dat uwoperationele systeem en software altijd up-to-date zijn, kunt u automatische updates inschakelen.

Gebruik sterke wachtwoorden

Een andere manier om uw financiële gegevens te beschermen, is door sterke wachtwoorden te gebruiken. Een sterk wachtwoord is ten minste acht tekens lang en bevat een mix van upper- en kleine letters, cijfers en symbolen. Vermijd het gebruik van gemakkelijk te raden woorden zoals je naam of verjaardag. Vermijd ook het gebruik van hetzelfde wachtwoord voor meerdere accounts.

Gebruik een VPN

Een VPN, of virtueel privénetwerk, is een hulpmiddel dat u kan helpen uw online privacy te beschermen. Een VPN versleutelt de gegevens die u verzendt en ontvangt, waardoor het voor mensen op hetzelfde netwerk moeilijker wordt om uw informatie te onderscheppen. Een VPN zou een must moeten zijn wanneer u online bankiert of gevoelige financiële informatie online overdraagt.

Vergeet niet dat gratis VPN's uw persoonlijke en financiële informatie kunnen opslaan en voor geld kunnen verkopen. Om uw financiële veiligheid te beschermen, moet u nooit gratis VPN-services gebruiken. Het kost maar een paar euro per maand, maar het is zeker worth het. U kunt een van de beste en meest betrouwbare VPN's downloaden via deze link: https://surfshark.com/nl/download

Klik niet op links of bijlagen in e-mail of andere sms-berichten

Een manier waarop oplichtersmensen kunnen misleiden om financiële informatie te onthullen, is door valse e-mailberichten te verzenden die eruit zien alsof ze van een legitiem bedrijf zijn. Deze berichten bevatten vaak links of bijlagen die, als erop wordt geklikt, malware op uw computer kunnen installeren of u kunnen omleiden naar een nepwebsite die er echt uitziet, maar eigenlijk is ontworpen om uw informatie te stelen.

Om uzelf te beschermen, klikt u niet op links of bijlagen in e-mailberichten of Linkedin , tenzij u zeker weet dat ze afkomstig zijn van een vertrouwde bron. Als u het niet zeker weet,plaatst u de muisaanwijzer op de link om te zien waar u naartoe gaat voordat u erop klikt.

Gebruik beveiligde websites

Wanneer u online winkelt of bankiert, zorg er dan voor dat u een beveiligde website gebruikt. Een beveiligde website maakt gebruik van codering om uw informatie te beschermen terwijl deze wordt verzonden. U kunt zien of een website veilig is als de URL begint met "HTTPS" en er een hangslotpictogram naast de URL staat.

Voer geen persoonlijke of financiële gegevens in op openbare Wi-Fi

Openbare wifi-netwerken, zoals die je in coffeeshops of luchthavens vindt, zijn vaak niet veilig. Dit betekent dat mensen op hetzelfde netwerk de gegevens die u verzendt en ontvangt, kunnen onderscheppen. Om uw gegevens te beschermen, moet u voorkomen dat u persoonlijke offinanciële gegevens invoert wanneer u openbare wifi gebruikt. Dit maakt het kopen van dingen van eCommerce-sites en online retailers mogelijk ook behoorlijk riskant op deze netwerken.

Beveiligingssoftware gebruiken

Een van de beste manieren om uw computer te beschermen, is doorhoge beveiligingssoftware in te voeren en up-to-date te houden. Beveiligingssoftware kan uw computer helpen beschermen tegen malware en andere bedreigingen. Zoek naar beveiligingssoftware met functies zoals firewalls, antivirusbescherming en inbraakdetectie. Bijna allemaal geven ze je een proefperiode om ze te testen.

Bewaak uw kredietrapport

Uw kredietrapport bevat informatie over uw kredietgeschiedenis, inclusief eventuele late betalingen of wanbetalingen. Het is belangrijk om uw kredietrapport te controleren op tekenen van identiteitsdiefstal, zoals nieuwe accounts die u niet hebt geopend. Dit komt omdat de beveiliging van uw bank vaak veel minder robuust is dan u zou verwachten. U kunt eens in de 12 maanden een gratis exemplaar van uw kredietrapport krijgen van grote kredietinformatiebureaus.

Versnipper financiële documenten

Voordat u financiële documenten weggooit, moet u ervoor zorgen dat u ze eerst versnippert. Dit omvat items zoals bankafschriften, creditcardrekeningen en belastingaangiften. Identiteitsdieven kunnen door uw prullenbak gaan om deze documenten te vinden en de informatie gebruiken om nieuwe accounts te openen of geld uit te geven in uw naam.

Wees je bewust van oplichting

Blijf op de hoogte van de nieuwste oplichtingspraktijken, zodat u ze kunt vermijden. Er zijn veel verschillende soorten oplichting, dus het is belangrijk om op de hoogte te zijn van de tekenen. Enkele veel voorkomende oplichtingspraktijken zijn nep-e-mails of websites die eruit zien alsof ze van een legitiem bedrijf zijn, oproepen van someone die zich voordoet als van een overheidsinstantie en sms-berichten die beweren dat je een prijs hebt gewonnen. Als je denkt dat je het slachtoffer bent geworden van oplichting, neem dan meteen contact op met je bank of creditcardmaatschappij.

Conclusie

Door deze 10 tips te volgen, kunt uhelpen uw financiële informatie online te beschermen. Door waakzaam te zijn en stappen te ondernemen om uw gegevens te beveiligen, kunt u het risico op identiteitsdiefstal en andere online bedreigingen helpen verminderen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-05-23T09:43:42.000Z 24 webvertising


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.