Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Dit is waarom je moet kiezen voor een Raspberry PI

Dit artikel delen:

Wanneer mensen vragen hoe ze hun vreemde tech-project kunnen verwezenlijken, is de eerste impuls om de Raspberry Pi voor te stellen. Deze computer van €35, zo groot als een kaartspel (momenteel verhoogd tot €45 vanwege een aanhoudend tekort aan chips), is even competent als betaalbaar. Je kunt er een retro-gaming console, een robotbrein, een smart-home sensor of zelfs een volledig functionele Alexa-compatibele speaker mee bouwen met slechts een beetje kennis en nieuwsgierigheid.

Wat is een Raspberry Pi precies?

De Raspberry Pi is een single-board computer, wat betekent dat de microprocessor, het geheugen, de draadloze radio's en de poorten zich allemaal op dezelfde printplaat bevinden. De Raspberry Pi 4 (2 GB) is degene die we voor de meeste mensen aanraden. Hoewel hij niet snel genoeg is voor serieus werk, is het de aanpasbaarheid van de Pi die hem uniek maakt. De Linux software van het bord en de GPIO (general-purpose input/output) pinnen maken het eenvoudig om schakelaars, sensoren en lampjes aan te sluiten, zodat enthousiastelingen snel een prototype kunnen maken van maffe ideeën. Hij bevat ook een hoofdtelefoon- of luidsprekeraansluiting, een HDMI-aansluiting voor video, Bluetooth voor accessoires en een bekabelde en draadloze internetverbinding. Indien nodig kan hij licht surfen op het web, tekstverwerken, retrospelletjes spelen en een reeks codeerprogramma's uitvoeren.

Waarom genieten we ervan?

Ongeveer tien jaar geleden kwam de Raspberry Pi. Veel mensen zijn gaan uitzoeken hoe je de Raspberry Pi kan gebruiken. Linux leren was frustrerend, maar het deed mensen denken aan het manipuleren van de autoexec.bat en config.sys bestanden. Mensen verspilden een hele dag aan het downloaden en in elkaar zetten van het eerste hun programma.

Ondanks zijn eigenaardige en vaak irritante gedrag, maakt de doe-het-zelf-mentaliteit van de Pi hem beminnelijk. Door de populariteit van het bord kunt u gemakkelijk hulp krijgen als u tegen problemen aanloopt, en duizenden how-to gidsen bieden inspiratie. Door alle eigenaardigheden en gebreken zult u nooit vergeten dat het een goedkope machine is waarop vrije, open-source besturingssystemen draaien, maar dat is een deel van het plezier. Verwacht dat elk werk twee keer zo lang zal duren als je verwacht.

Wat kun je er mee doen?

Omdat de Pi een Linux-computer is, kan hij alles doen wat een Linux-computer kan doen, zoals e-mail- en webservers draaien, als netwerkopslag dienen en als VPN fungeren. U kunt hem gebruiken om jongeren te leren coderen, er een doe-het-zelf-gameconsole van maken, hem gebruiken als mediacenter dat op uw tv is aangesloten, een camera bouwen, een dom apparaat in een slim apparaat veranderen, of zelfs een moderne Teddy Ruxpin ontwikkelen.

U kunt de Pi ook gebruiken om kant-en-klare apparatuur te simuleren, wat een van de favoriete methoden is om te leren hoe alledaagse technologie werkt. Hoewel dit zelden het eenvoudigste of meest kosteneffectieve alternatief is, kan het een leuke manier zijn om nieuwe vaardigheden onder de knie te krijgen. Je kunt je eigen Alexa-achtige spraak assistent bouwen, een draadloos toegangspunt, een Chromecast-achtig apparaat, een AirPlay-ontvanger voor het streamen van muziek, en zelfs je eigen cloud file-syncingservice.. Er gaat niets boven 20 minuten lang een heleboel termen in de commandoregel stoppen en er een volledig functionele stemassistent voor terug krijgen. Is het minder duur dan een Echo Dot? Zeker niet. Maar het is een stuk aangenamer.

Veel bedrijven bieden Raspberry Pi-accessoires aan die het veel gemakkelijker maken om anders onmogelijke projecten uit te voeren, omdat u niet hoeft te leren hoe u eenvoudige dingen moet doen, zoals een touchscreen installeren. Je koopt gewoon het apparaat, sluit het aan op de Raspberry Pi, en begint iets geweldigs te maken. Met de officiële Raspberry Pi-cameramodule kunt u bijvoorbeeld een camera op de Pi aansluiten en deze als point-and-shoot- of bewakingscamera gebruiken. De Sense HAT is ideaal voor een weerstation omdat hij snelheid, oriëntatie en omgevingsfactoren waarneemt. Honderden extra’s en meer informatie op de website , variërend van 212-inch touchscreens tot een volledige laptop conversie kit. Als je ooit iets voor je eigen huis hebt willen maken omdat het niet bestaat, is de kans groot dat een Raspberry Pi en een paar accessoires volstaan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-05-25T11:57:09.000Z Twenty Four Webvertising BV
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.