Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

De voordelen van werken in de cloud

Dit artikel delen:

Werk jij met jouw bedrijf nog niet in de cloud, maar op een eigen server? Dan is het tijd om hier eens serieus over na te gaan denken. Een eigen server werkt uiteraard ook prima, maar in de cloud is natuurlijk vele malen praktischer. Zo hoef je je namelijk nooit geen zorgen meer te maken over eventuele extra opslagcapaciteit en is ook de software ten allen tijde up to date. Je zit er natuurlijk niet op te wachten, dat jij door het ontbreken van de laatste software last krijgt van onuitgenodigde gasten op je netwerk. Kortom, werken in de cloud heeft tal van verschillende voordelen. Om je een idee te geven, hebben we de belangrijkste voordelen voor je op een rijtje gezet.

Je hebt overal en altijd toegang

Het grote voordeel aan het werken in een cloud, is dat je letterlijk vanaf overal toegang hebt tot al je bestanden. Dus sta jij net even in een winkel te kijken naar prachtige vintage hanglampen voor boven je eettafel, dan kun je binnen enkele seconden bij al je bestanden. Het grote voordeel is, dat je online werkt, waardoor je dus niet locatie gebonden bent. Zo kun je dus ook tijdens een extern bezoek of een dag thuiswerken bij alle bedrijfsbestanden, zonder dat je hiervoor op locatie aanwezig moet zijn.

Ideaal om snel te groeien

Werk jij met je bedrijf nog niet in de cloud omdat je het gevoel hebt dat je daar te klein voor bent? Dan is het zaak dit zo snel mogelijk te doen. Je kunt namelijk enorm snel opschalen wanneer dit nodig is. Dus stel je krijg er ineens een aantal werknemers bij, dan kun je gemakkelijk en snel een stuk extra ruimte claimen op je server, waardoor ook deze werknemers toegang hebben. Je haalt er als het ware een aantal extra online werkplekken bij. Dit scheelt je enorm veel in de kosten, aangezien je dus niet allerlei nieuwe hardware en ook software hoeft aan te schaffen. Het enige wat je nodig hebt, is een laptop of pc.

Altijd up-to-date

Doordat je als het ware een online werkplek huurt/least, hoef jij je ook geen zorgen te maken over het onderhoud en ook de veiligheid van de server. Dit zit namelijk allemaal bij de prijs in. Mochten er dus problemen zijn, dan kun je hiervoor de netwerkbeheerder van het bedrijf die de cloud voor je ter beschikking stelt vragen om hulp. Daarnaast worden ook alle software pakketten up-to-date gehouden. Dit is normaliter iets, wanneer je op een eigen server werk wat je volledig zelf moet faciliteren. Naast het feit dat het ook een tijdrovende klus is, is het ook een vaak financieel gezien aardig kostenplaatje. Door het geheel uit te besteden, hoef je zelf nergens naar om te kijken.

Is het iets voor mijn bedrijf?

Of je nu 2, 10 of 100 werknemers hebt, werken in de cloud is voor ieder bedrijf aan te raden. Het maakt dus niet of je nu met z’n allen op kantoor zit of dat je thuis aan je salontafel design zit te werken. Het is de perfecte manier om probleemloos overal en altijd toegang te krijgen tot alle bestanden. Niet alleen handig voor jezelf, maar natuurlijk ook voor je werknemers.

 

 

 

 

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-08-01T10:10:02.000Z 24websvertising


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.