Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Waarom ook jij zou willen werken in de IT: 4 redenen

Dit artikel delen:

Als er een aantal jaren gedacht werd aan IT, werd er vooral een suf en saai beeld geschetst. Gelukkig is een IT-afdeling vol met nerds allang verleden tijd. De werkwereld is namelijk steeds aan het veranderen en dus ook de functies. Zo ook de IT-wereld: deze sector is niet meer suf, maar zit juist vol kansen, mogelijkheden en de nieuwste ontwikkelingen. Hieronder zetten wij vier redenen op een rij waarom ook jij zou willen werken in de IT.

1. Je krijgt goed betaald

De vraag naar IT’ers is enorm. Er zijn zó veel openstaande vacatures dat de IT banen je voor het oprapen liggen. Dat is een prettig idee, want zo kun jij de geschikte vacature vinden die het beste bij jou past. Bovendien staat er ook nog wat tegenover, want een baan in de IT-wereld betaalt bovengemiddeld goed. En dit salaris zal in de loop van de jaren alleen maar meer worden, omdat je dan meer werkervaring aan het opbouwen bent. Ook niet geheel onbelangrijk om te weten. 

2. Baanzekerheid

We benoemden het net al even kort dat de vraag naar IT’ers groot is. Dit komt door de steeds veranderende technologieën die ons om de oren vliegen. Bovendien is de kans groot dat dit in de toekomst ook zal blijven doorgaan. De IT-sector is namelijk nog lang niet uitgegroeid. Dat betekent dus ook dat waarschijnlijk de vraag naar goede IT’ers zal blijven bestaan. Toch is het niet makkelijk voor bedrijven om zulke krachten te vinden. Gelukkig kan Progressive Recruitment organisaties helpen om de juiste IT’ers te vinden, en dit geldt ook andersom.

3. Veelzijdige baan

Als IT’er ben je met veel meer taken bezig dan alleen met programmeren. De taken die een IT’er op zich kan nemen lopen namelijk behoorlijk uiteen. Zo kun je ook denken aan analyseren, projecten beheren en ontwikkelen of een team aansturen. Als IT’er zijnde heb je dus een veelzijdige baan te pakken. Je hoeft daarom ook niet bang te zijn dat je gauw bent uitgeleerd, of dat je niet genoeg uitdaging krijgt.

4. IT is de toekomst

Waar we een aantal jaren geleden ons nog prima konden vermaken zonder het internet, kun je je dat op dit moment waarschijnlijk haast niet meer voorstellen. We leven namelijk op het internet, letterlijk. De computers, softwares en technologieën zijn daarom ook niet meer weg te denken. En dat is precies waar een IT’er zich mee bezighoudt. Bovendien zal dit digitale tijdperk alleen nog maar verder groeien, en dus ook de banen in de IT-wereld.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-08-01T11:39:48.000Z 24webvertising


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.