Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Nieuwe Supermicro 8U universele GPU-Server verhoogt AI prestaties

Dit artikel delen:

Super Micro Computer, Inc. (Nasdaq: SMCI), een wereldwijde leider op het gebied van hoogwaardige computing, storage, netwerkoplossingen en groene computertechnologie, kondigt vandaag zijn meest geavanceerde GPU-server aan, gebouwd op basis van acht NVIDIA® H100 Tensor Core GPU's. Dankzij het geavanceerde luchtstroomontwerp maakt het nieuwe high-end GPU-systeem hogere inlaat-temperaturen mogelijk, waardoor de totale energie-efficiëntie van een datacenter Power Usage Effectiveness (PUE) daalt terwijl het hoogste prestatieprofiel behouden blijft. Supermicro biedt nu drie afzonderlijke universele GPU-systemen: de 4U, de 5U en de nieuwe 8U 8GPU-server. De universele GPU-platforms ondersteunen zowel bestaande als toekomstige Intel- en AMD-CPU's, tot 400 W, 350 W en hoger.

"Supermicro is toonaangevend in de sector door zijn extreem flexibele en hoogwaardige GPU-server, die beschikt over de krachtige NVIDIA A100 en H100 GPU,” aldus Charles Liang, president en CEO van Supermicro. "Deze nieuwe server zal de volgende generatie van CPUs's en GPU's ondersteunen en is ontworpen met een maximaal koelvermogen, terwijl nog steeds hetzelfde chassis wordt gebruikt. We zoeken voortdurend naar innovatieve manieren om een totale IT-oplossingen te bieden aan ons groeiende klantenbestand."

De 8U-server is ontworpen voor diverse en computationally-intensive workloads die zijn gebouwd voor maximale prestaties in datacenters. Het nieuwe 8U GPU-systeem bevat hoogwaardige NVIDIA H100 GPU's. Met een maximale geheugencapaciteit van 8 TB kunnen grote datasets in het geheugen worden bewaard, waardoor een snellere uitvoering van AI-training of HPC-toepassingen mogelijk is. Bovendien is de geavanceerde architectuur ontworpen voor GPU-naar-GPU-communicatie, waardoor de tijd voor AI-training of HPC-simulaties wordt verkort. Door de NVIDIA GPUDirect storage kunnen gegevens bovendien rechtstreeks door de GPU's worden gebruikt, wat de efficiëntie verhoogt. 

Het innovatieve luchtstroomontwerp vermindert de ventilatorsnelheid, wat resulteert in minder ruis in het datacenter, een lager stroomverbruik en lagere totale eigendomskosten. Daarnaast ondersteunt het systeem zowel wissel- als gelijkstroomvoeding, inclusief ondersteuning voor standaard OCP DC rack-configuraties.

Supermicro ondersteunt open standaarden en houdt zich aan de open power-specificatie om klanten de zekerheid te geven dat de nieuwste servers van Supermicro snel kunnen worden geleverd en geïnstalleerd op de vestigingen van de klant, wat resulteert in een snellere start van productie.

Ga voor meer informatie over Supermicro GPU-Servers met de NVIDIA A100 naar: https://www.supermicro.com/en/accelerators/nvidia

Ga voor meer informatie over Supermicro GPU-servers naar https://www.supermicro.com/en/products/gpu

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-09-21T17:46:30.000Z Supermicro
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.