Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Waar moet je op letten als je een GSM abonnement afsluit?

Dit artikel delen:

Met telefoon of zonder, maandelijks opzegbaar of juist een tweejarig abonnement? Waar moet je nou echt op letten als je jouw GSM-abonnement afsluit? In dit artikel hebben we de belangrijkste factoren voor je op een rijtje gezet.

Dekking

Hoewel je vaak als eerste de prijs ziet is de belangrijkste factor de dekking van de mobiele provider. Er zijn nog altijd plekken in het land waar je slecht bereik hebt met sommige netwerken en dat is natuurlijk zonde, want dan betaal jij voor niets.

Controleer dus eerst je woonplaats en eventueel de reis naar je werk of studie. Zijn er onderweg plekken waar de provider geen bereik heeft? Dan kun je deze direct van je lijst afhalen. Reis je veel naar het buitenland? Dan is het belangrijk om te controleren of deze landen binnen de bundel vallen, of dat je hiervoor moet bijbetalen.


1. Verbruik

Voordat je overgaat naar de prijsvergelijking is het goed om eerst jouw maandelijkse verbruik in kaart te brengen. Want als jouw verbruik hoger is dan je GSM-abonnement, dan kunnen de kosten flink oplopen. Daarentegen is het ook zonde om te betalen voor diensten die je niet gebruikt. Breng dus goed in kaart hoeveel MB’s, belminuten en sms’jes jij maandelijks nodig hebt.


2. Flexibiliteit

Misschien kom je er na bovenstaande vragen achter dat jouw verbruik en de plekken waar je bent enorm variëren. In dat geval is de flexibiliteit van je abonnement een belangrijke factor. Is het abonnement maandelijks opzegbaar, of zit je direct vast aan een jaarabonnement? In dat tweede geval is het goed om te kijken naar de mogelijkheid om je abonnement tussentijds aan te passen. Bijvoorbeeld met modules voor extra data of met voordelige pakketten om in het buitenland te bellen. 

3. Service

Heeft de provider een app waarmee je alles inzichtelijk hebt? Met een mobiele app voor je verbruik, de facturatie en jouw opgebouwde kortingspunten weet je altijd hoe je ervoor staat – ook als je on the go bent. Bovendien hebben veel apps ook een ingebouwde chatfunctie met de klantenservice. Wel zo handig als je even snel iets wilt weten!

Laat je niet zomaar afleiden door stuntprijzen of het nieuwste toestel dat bij een abonnement zit inbegrepen. Ga eerst na welke providers goede dekking bij jou in de buurt hebben en wat jij uit een abonnement wilt halen. Pas daarna kun je een selectie maken en kijken welke factoren voor jou het zwaarst wegen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-10-24T11:50:00.000Z LEQUAL


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.