Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Waarom kiezen voor detachering als IT’er: 5 redenen

Dit artikel delen:

Wanneer je de schoolbanken gaat verlaten en binnenkort jouw IT-papiertje op mag halen, ligt de wereld aan jouw voeten. Er is namelijk genoeg werk te vinden in de IT-wereld. Zo kun je de eerste en de beste baan aangaan, maar je kunt ook eerst het werkveld een beetje verkennen. Een goede manier om dit laatste te doen, is door te kiezen voor IT-detachering. Hieronder praten we je bij.

1. Leer verschillende bedrijven kennen

Wanneer we praten over IT detachering word je als IT’er gedetacheerd. Klinkt vanzelfsprekend, maar wat is het? Detacheren is het uitlenen van personeel aan een ander bedrijf. Dit kan bijvoorbeeld zijn wanneer een bedrijf handen tekortkomt door bijvoorbeeld ziekte. IT-detachering is daarom een goede manier om verschillende bedrijven te leren kennen. Je kan namelijk bij talloze verschillende bedrijven aan het werk. Wel moet je hiervoor goed kunnen schakelen, want ieder bedrijf is weer anders. Klop bijvoorbeeld eens aan bij Computer Futures en zij kunnen jou verder helpen.

2. Doe werkervaring op

Een ander voordeel van IT-detachering is dat je veel werkervaring kunt opdoen in een razendsnel tempo. Ieder bedrijf heeft wel weer een andere klus voor je klaarliggen, en daar moet jij mee zien om te gaan. Hier kun je veel van leren en jezelf ontwikkelen. En dat is alleen maar weer goed voor je cv. 

3. Het werk wordt veelzijdig

Wanneer je voor een werkgever werkt en altijd maar dezelfde taken moet uitvoeren, kan het zijn dat het werk eenzijdig wordt. Bij IT-detachering voorkom je dat. Het werk wordt door detachering juist veelzijdig! Zoals net al werd benoemd kun je bij veel bedrijven terecht met elk hun eigen projecten, eigen cultuurtje en natuurlijk weer een heel ander team.

4. Weinig risico

Je moet detacheren niet zien alsof je als zzp’er aan de slag gaat. Je gaat misschien wel verschillende projecten oppakken, maar je bent hier niet zelf verantwoordelijk voor. Wanneer je gaat detacheren ben je namelijk in dienst bij een detacheringsbureau. Hierbij heb je vrijwel geen tot weinig risico: je hebt namelijk gewoon te maken met een contract en een vast loon. Dat is een groot voordeel van detachering.

5. Je bouwt een netwerk op

Zeg maar hallo tegen een enorm netwerk in je LinkedIn. Wanneer je telkens hopt van bedrijf naar bedrijf, kun je ervanuit gaan dat je een gigantisch netwerk gaat opbouwen. En dat brengt alleen maar weer voordelen met zich mee voor jouw verdere loopbaan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-11-07T09:33:25.000Z 24webvertising


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.