Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Zo belangrijk is een goede houding achter je computer

Dit artikel delen:

Wanneer je dagelijks de nodige uren achter je bureau zit, dan weet je natuurlijk als geen ander hoe belangrijk het is dat je de juiste houding aanneemt. Ondanks het feit dat het vaak een stuk fijner is om lekker onderuitgezakt te zitten, is dit alles behalve goed voor je rug. De juiste houding is dus ontzettend belangrijk. Omdat dit nog wel eens wordt onderschat, is het goed te weten wat de gevolgen kunnen zijn. Deze merk je vaak niet direct op jonge leeftijd, maar naarmate je ouder wordt, is de kans vrij groot dat je sneller last krijgt van je rug, nek of schouders. Belangrijk dus om serieus rekening mee te houden. We denken vaak wel aan alle randzaken, zoals het beveiligen van de pc door middel van een VPN of goede cloudbeveiliging, maar als het gaat om onze eigen gezondheid, dan laat dit nog wel eens te wensen over.

Rugpijn

Een veelvoorkomende klacht bij mensen die langdurige achter een bureau zitten, is rugpijn. Rugklachten zijn namelijk erg lastig te behandelen, aangezien de rug een enorm oppervlak is. Des te belangrijker dus om een goede houding aan te nemen en waar mogelijk ook af en toe te gaan staan. Tijdens een dag werk is het raadzaam om ieder uur minsten even een minuut of 5 tot 10 te gaan staan of te gaan wandelen. Dit stimuleert de doorbloeding van het lichaam, waardoor de kans op klachten vele malen kleiner wordt. Omdat rugpijn genoeg niet altijd direct in de rug voelbaar hoeft te zijn, is het ook belangrijk goed te luisteren naar de rest van het lichaam. Wat je vaak ziet, is dat de pijn vanuit de rug doorstraalt naar de benen, waardoor het lijkt alsof dit het probleem gebied is.

Carpaal tunnelsyndroom

Carpaal tunnelsyndroom is een aandoening waarbij de zenuw die door de pols naar de hand loopt, genaamd de mediane zenuw, bekneld raakt. Dit kan leiden tot symptomen zoals pijn, tintelingen en gevoelloosheid in de hand en vingers. Belangrijk is daarom dus ook om niet alleen de juiste houding aan te nemen, zodat het bloed goed naar je handen en vingers kan stromen. Om ervoor te zorgen dat je de symptomen kunt bestrijden, is voldoende beweging van groot belang. Wanneer je hier niet voor zorgt, kan het zeer ernstige vormen aannemen en kan zelfs een operatie noodzakelijk zijn om de klachten te verhelpen. Wat we namelijk nog wel eens willen vergeten, is dat het

Het belang van een ergonomische stoel en houding

Een goede ergonomische houding is essentieel voor het behoud van een gezonde werkhouding. Wanneer je veel uren achter een bureau werkt, kan een slechte houding leiden tot rug-, nek-, en schouderpijn, evenals hoofdpijn doordat je rug vastzit. Dit kan zelfs resulteren in langdurige klachten, die niet vanzelf over zullen gaan. Een goede bureaustoel kan helpen bij het bevorderen van een goede houding en het verminderen van de belasting op de rug, nek en schouders. Een bureau of gamestoel met instelbare zit- en rughoogte, armleuningen en lendensteun kan ervoor zorgen dat je comfortabel en in de juiste houding zit tijdens het werken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-02-16T15:46:31.000Z 24webvertising


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.