Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

NWO besteedt Business Intelligence uit aan OGD

Dit artikel delen:

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) besteedt haar Business Intelligence (BI) uit aan OGD ict-diensten. De nationale onderzoeksorganisatie vond in de Delftse ict-dienstverlener de beste partij met specifieke kennis in huis voor het beheer, het generen van rapportages en het verder ontwikkelen van het datawarehouse. De ict-dienstverlener adviseert en ondersteunt bedrijven onder andere op het gebied van datawarehouse-ontwikkeling, inrichting van ETL-processen, data modelling, data-analyse en rapportage.

Met een Agile ontwikkeltraject en een eigen projectteam ontwikkelt en verbetert OGD de BI-omgeving van NWO. Daarnaast verzorgt OGD trainingen aan de medewerkers van de organisatie. “NWO is blij met het tekenen van het contract: OGD heeft de behoefte van de organisatie goed aangevoeld en dit vertaald in een op maat gemaakte oplossing, gericht op de behoefte van de eindgebruiker. Wij kijken ernaar uit om samen met OGD de dienstverlening, op het vlak van BI en datawarehouse, aan onze eindgebruikers op een hoger plan te brengen”, aldus Frederik Meyer, Manager Applicatiebeheer bij NWO.

In het zorgen voor kwaliteit en vernieuwing in de wetenschap en het bevorderen van de impact daarvan op de maatschappij is gedegen gegevensverzameling voor NWO van groot belang. Het datawarehouse van de organisatie produceert rapportages ten behoeve van het management. Gezien de wettelijke verplichtingen van de organisatie bevatten deze rapportages essentiële informatie voor sturing en verantwoording. Dit vraagt om een betrouwbaar beheer en innovatieve doorontwikkeling van de BI-omgeving.

NWO en OGD gaan een contract aan voor twee jaar, met een mogelijkheid tot een tweemalige verlenging van één jaar. “We zijn heel blij dat NWO ons het vertrouwen geeft om samen de volgende stap te zetten in het BI-beheer”, stelt Daan de la Parra, algemeen directeur van OGD ict-diensten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-12-14T15:07:14.000Z OGD ict-diensten
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.