Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Western Digital lanceert NVMe 3D NAND SSD's

Dit artikel delen:

Nieuwe architectuur en twee nieuwe op NVMe gebaseerde 3D NAND SSD’s maken data voor commerciële systemen, computersystemen en IoT-systemen sneller

Western Digital Corporation kondigt vandaag twee nieuwe op NVMe™ gebaseerde SSD’s aan, de Western Digital® PC SN720 en de Western Digital PC SN520. Western Digital speelt hiermee in op de toenemende behoeften van toepassingen op het gebied van het Internet of Things (IoT) en snelle datacommunicatie aan de netwerkrand. De SSD’s hebben een nieuwe NVMe-opslagarchitectuur die schaalbaar is voor een breed scala aan opkomende implementaties, zoals IoT-, edge-computing- en mobile computing-systemen.

Met de nieuwe clientarchitectuur en het productportfolio van Western Digital NVMe kunnen producenten van IoT-apparatuur, dunne en lichte 2-in-1-apparaten, embedded pc’s en monitoringsystemen nu realtime grote hoeveelheden data vastleggen en transformeren aan de rand van smart city- en smart home-omgevingen en personal data-omgevingen. Cisco GCI verwacht dat gebruikers, machines en IoT-apparaten tegen 2021 bijna 850 zettabytes (ZB) hebben gegenereerd. Met de opkomst van technologieën die een hoge bandbreedte gebruiken zoals, 5G, augmented reality en gezichtsherkenning, kunnen nieuwe toepassingen profiteren van uitzonderlijke prestaties, energie-efficiëntie en capaciteit van NVMe en 3D NAND van Western Digital en zo een optimale gebruikerservaring realiseren.

“De eisen die aan pc’s worden gesteld, blijven stijgen. Dit komt door nieuwe toepassingen als virtual reality en kunstmatige intelligentie, maar ook door hogere eisen van toepassingen als gamen en 4K-bewerking,” aldus Bob O’Donnell, President van TECHnalysis Research. “Dit noopt pc-fabrikanten ervoor te zorgen dat hun opslagsystemen aan deze hogere eisen kunnen voldoen via technologieën als NVMe en high-speed flash-SSD’s. We zien vergelijkbare opslagvereisten op andere vlakken, waaronder IoT-toepassingen voor de productiesector, medische sector, videobewaking en dergelijke.”

De baanbrekende nieuwe firmware en controllerarchitectuur van de NVME-SSD’s zijn ontwikkeld om de performance- en schaalvoordelen van Western Digital 3D NAND te maximaliseren en zijn in lijn met de NAND-ontwikkeling van het bedrijf. “Met dit nieuwe verticaal geïntegreerde SSD-platform kunnen we de architectuur optimaliseren voor onze NAND voor low latency en energiebesparing, en belangrijker nog, voor het toenemende aantal toepassingen dat gebruikmaakt van NVMe,” aldus Eyal Bek, Senior Director van Client SSD, Devices Business Unit, bij Western Digital. “De schaalbare architectuur ondersteunt een reeks aspecten op het gebied van capaciteit en kwaliteit en stroomlijnt tegelijkertijd de systeemkwalificatie, zodat onze klanten kunnen profiteren van een kortere marktintroductietijd.”

Nieuwe SSD’s zijn krachtig en energie-efficiënt
De Western Digital PC SN720 en Western Digital PC SN520 zijn de eerste op NVMe gebaseerde SSD's die met het nieuwe platform zijn gebouwd; ze bieden een ruime keuze aan NVMe-opties voor performance, form-factor en energy-efficiency.

• Western Digital PC SN720 – Topperformance met Western Digital 3D NAND
Momenteel wordt de Western Digital PC SN720 bij een select aantal klanten getest. Het product is verkrijgbaar in capaciteiten van 256 en 512GB, 1TB en 2TB in een enkelzijdige M.2 2280 form-factor. De SSD levert topprestaties met sequentiële lees/schrijfsnelheden tot wel 3400 MB/s respectievelijk 2800 MB/s*. Klanten krijgen een beperkte garantie van vijf jaar.

• Western Digital PC SN520 - Diverse form-factors met NVMe-performance
Momenteel wordt ook de Western Digital PC SN520 bij een select aantal klanten getest. Het product is verkrijgbaar in capaciteiten van 128, 256 en 512GB. Voor optimale ontwerpmogelijkheden en een energieverbruik dat tot de laagste in de sector behoort, zal de Western Digital PC SN520 verkrijgbaar zijn in de enkelzijdige M.2 2280, M.2 2242 en M.2 2230 form-factors.

Western Digital NVMe-SSD’s bij Mobile World Congress en Embedded World
Kom naar een productdemonstratie van de Western Digital PC SN720 en Western Digital PC SN520 NVMe-SSD’s tijdens de beurzen Embedded World en Mobile World Congress. Hier zijn flexibele form-factors te zien die ultralichte en uiterst kleine doch krachtige systemen herberegn met een compact design, laag energieverbruik en uitzonderlijke prestaties op basis van de Western Digital PC SN720 en Western Digital PC SN520. Bekijk hoe deze producten een responsieve, online gebruikerservaring op geconvergeerde-mobiliteitsplatforms bieden.

Verder zal Western Digital op de beurs Embedded World demonstreren hoe huidige en toekomstige IoT-apparaten werken op SSD’s in een smart city-omgeving. Ontdek zelf hoe belangrijk de combi van low latency en capaciteit is bij moderne gateway-apparaten.

Mobile World Congress (26 feb – 1 mrt 2018) - stand 3K33 in hal 3 bij het FIRA Gran Via Exhibition Center in Barcelona (Spanje).
Embedded World (27 feb – 1 mrt 2018) - stand 32 SQM in hal 3A-429 bij het Exhibition Centre in Neurenberg (Duitsland).
* Voor een model met een capaciteit van 1TB. Eén megabyte per seconde (MB/s) = één miljoen bytes per seconde. Performance varieert afhankelijk van hardware- en softwarecomponenten en configuraties.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-03-02T11:09:00.000Z Western Digital
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.