Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Update Talend Data Fabric voor analyse SAP data

Dit artikel delen:

Talend (NASDAQ: TLND), leider in cloud- en big data-integratiesoftware, heeft grote updates doorgevoerd in Talend Data Fabric. De updates maken het mogelijk om data die in SAP-systemen opgeslagen staat te gebruiken voor analyses waardoor investeringen in SAP gemaximaliseerd worden. Als uitbreiding op Talend’s huidige ondersteuning van SAP, helpen de nieuwe mogelijkheden om bestaande SAP-data snel en eenvoudig te combineren met andere bedrijfsapplicaties en externe big data-bronnen. Hierna kan de data worden ingeladen naar data lakes of datawarehouses ten behoeve van big data-scenarios. Dit kan zowel in de cloud als op eigen locatie.

Om klanten te helpen met het analyseren van SAP-data, bevat Talend Data Fabric nu meer geavanceerde SAP connectoren en componenten om ook use cases te ondersteunen binnen enterprise-omgevingen. Talend’s nieuwe SAP-ondersteuningsmogelijkheden bevatten:

- SAP Bulk Extraction, die gebruikers toestaat om grote hoeveelheden data uit SAP Business Suite en SAP S/4HANA te halen en dit naar andere systemen of applicaties te migreren voor gebruik in big data-scenario’s.

- Een native ELT push down functie die gebruikers de in-memory rekenkracht van SAP HANA laat benutten, wat de applicatieperformance significant versnelt zonder dat iemand een ABAP-expert hoeft te zijn.

- Een Business Content Extractor (in tech preview), die een semantische blik geeft bovenop SAP-databronnen, waardoor informatie eenvoudiger toegankelijk is. Ook kunnen gebruikers met SAP Business Warehouses integreren zonder externe logica nodig te hebben.

- Toegang tot SAP HANA Calculation Views, dat gebruikers in staat stelt om te werken met samengestelde snapshots en om complexe calculaties uit te voeren. Dit versimpelt het data modeling proces enorm.

De vraag naar een oplossing die ongelijksoortige data integreert is hoog. Een recente HBR studie toonde aan dat 55 procent van de gegevens van een bedrijf niet toegankelijk is. SAP-systemen zijn ontworpen voor transactionele verwerking. Hierbij is de uitdaging om de juiste data in SAP te krijgen om zulke transacties uit te voeren. Bijkomende barrières kunnen ontstaan wanneer bedrijven proberen informatie uit SAP-systemen te halen om rapportages, dashboards of analyses te ondersteunen. Bijvoorbeeld wanneer:

- Klantdata gesynchroniseerd wordt uit SAP ERP met andere CRM systemen zoals Salesforce.

- SAP-data geïntegreerd wordt met systemen van derden of partnersystemen.

- SAP-data gemigreerd wordt naar een datawarehouse of data lake voor analyse of uitvoering van big data-scenario’s.

Ashley Stirrup, CMO bij Talend, vertelt: “Organisaties verzamelen een grotere hoeveelheid en variatie aan data. Om verzekerd te zijn van langetermijnsucces in de digitale economie hebben ze een simpele en kostenefficiënte manier nodig om inzicht te krijgen in alle bedrijfsinformatie, waar deze ook staat. SAP is een hoog functioneel softwareplatform dat op het moment door 87 procent van de Fortune Global 2000 bedrijven wordt gebruikt. Echter is specifieke expertise nodig om een connectie tussen SAP en systemen van derden te maken. Talend Data Fabric kan organisaties nu helpen dit gat te overbruggen. Het platform biedt een snelle en makkelijke manier om de kracht van SAP data te gebruiken voor analyses, waardoor zakelijk inzicht en bedrijfsactiviteiten verbeteren.”

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-05-04T10:37:20.000Z Talend
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.