Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Hoe Worksuite de flexbranche wil vernieuwen

Dit artikel delen:

De flexbranche is toe aan vernieuwing, vindt startup Worksuite. Oprichter Derk Disselhoff wil met Worksuite inspelen op de platformeconomie en intermediairs het nakijken geven.

Wat is Worksuite?

Worksuite is een freelance platform voor topconsultants zonder tussenkomst van een intermediair. Worksuite geeft opdrachtgevers de mogelijkheid om projecten, die gemiddeld drie tot twaalf maanden duren, aan besloten groep freelance experts te tonen. 

Concurrentiegevoelige informatie wordt afgeschermd en alleen getoond aan de relevante freelancer. Aan de freelancers op het platform worden ook strenge eisen gesteld. Ook freelancers krijgen een uitgebreid digitaal profiel met informatie over skills, persoonlijkheid en ervaring. Daarmee wil Worksuite een einde maken aan het traditionele ‘cv verschuiven’. Opdrachtgevers kunnen hierdoor direct interacteren met de juiste freelance experts zonder inmenging van een recruiter of accountmanager.

Traditionele consultancybureaus te duur

Volgens oprichter Derk Disselhoff (28) is er momenteel geen makkelijke, betaalbare en gebruikersvriendelijke manier om topconsultants te verbinden met projecten van opdrachtgevers. De traditionele consultancybureaus hanteren gemiddeld een uurtarief van €120 tot €400 en de uitvoerende consultant, manager of director krijgt hier slechts een klein deel van, zo stelt Worksuite.

Millenials maken stap naar freelance

Daarnaast is er een grote groep werknemers (de ‘Millenials’) die geen genoegen nemen met het huidige bedrijfsmodel van veel organisaties. Enkele jaren wachten op een promotie is een weinig aantrekkelijk vooruitzicht. De jonge generatie wil zelf de touwen in handen hebben, zelf de opdrachten kunnen kiezen en een beter verdienmodel krijgen. En ook daar is nog geen oplossing voor, volgens Disselhoff. “Consultants durven vaak de stap naar freelancen nog niet te maken omdat ze dan zelf hun projecten moeten scoren. Met ons platform nemen we een groot deel van die onzekerheid weg.”

Verdienmodel

Freelancers en opdrachtgevers kunnen gratis toegang krijgen tot het platform en Worksuite hanteert een standaard percentage over het uurtarief. De opbrengsten worden uitgeven aan verbetering van het platform, events en trainingen. Disselhoff: “Worksuite heeft geen hoge overheadkosten en focust zich volledig op de ontwikkeling van het platform.”

Wie zitten erachter?

Worksuite is opgericht door Derk Disselhoff (28). Toen hij 20 was startte hij samen met zijn oudere broer STOX Energy (een retailer van compressie sokken). Na het afronden van zijn studie Technische Bedrijfskunde besloot hij werkervaring op te doen in het bedrijfsleven. Hij werkte 3 jaar bij een detacheerder, startte verschillende traineeship programma’s om talent te trainen en werkte het laatste jaar voor Quantillion, een Data Science Consultancy bedrijf. Daar is het idee voor Worksuite ontstaat. 

“De afgelopen jaren heb ik meegewerkt aan verschillende data science projecten en heb ik gemerkt dat consultants meer vrijheid willen in de keuze van de opdracht. Daarnaast heb ik de overtuiging dat veel tussenschakels in de flexbranche onnodig zijn en er ruimte ligt voor een nieuw platform waar werknemers en opdrachtgevers blij van worden.” 

Hoe ver is de ontwikkeling?

In eerste instantie focust Worksuite zich op Data Science projecten en in de toekomst ook op andere vakgebieden. Worksuite is opgericht in augustus 2018 en de eerste versie van het platform is deze maand live gegaan. Momenteel hebben zich 26 freelance experts zich ingeschreven en wordt er gewerkt aan de eerste twee projecten. Het komende half jaar ligt de focus op het invullen van projecten en bereidt Worksuite zich voor op de tweede versie van het platform en uitbreiding van het team. Disselhoff: “Onze ambitie is om hét platform te worden waar opdrachtgevers zelfstandig naar expertise kunnen zoeken op een gebruikersvriendelijke manier tegen een redelijke prijs.”

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-11-30T09:07:34.000Z Worksuite
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.