Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

BrainCreators ontwikkelt AI modeplatform

Dit artikel delen:

BrainCreators introduceert in samenwerking met het Amerikaanse contentbureau Runway Manhattan, een Artificial Intelligence (AI) platform voor de mode-industrie. FashionBrain, zoals het platform heet, is speciaal ontwikkeld voor professionals en helpt bij het identificeren en analyseren van foto’s op het gebied van mode en entertainment.

Het platform kan worden gebruikt door verschillende beroepsgroepen, binnen de mode-industrie, voor allerlei activiteiten. E-commerce bedrijven kunnen het platform bijvoorbeeld gebruiken om snel geschikte foto’s te zoeken voor hun webshop. Terwijl marketeers het platform kunnen benutten voor onderzoek rondom de nieuwste modetrends.

FashionBrain bestaat uit een combinatie van deep learning modellen (neurale netwerken) en wijst automatisch tags toe aan foto’s. Hierdoor kunnen professionals razendsnel eigenschappen van foto’s filteren op basis van bijvoorbeeld kleur van de kleding, haarkleur, sieraden en het type kledingstuk etc. Om specifieke details op een afbeelding te herkennen worden de AI-modellen getraind met behulp van de datasets van Runway Manhattan. De database van Runway Manhattan bevat meer dan 500.000 foto’s, waar BrainCreators meer dan 30.000 keywords aan heeft gekoppeld. De datavoorbereiding, modeltraining en re-training worden uitgevoerd volgens de lean AI methode op het door BrainCreators ontwikkelde platform Brainmatter.

“Eén van de grootste uitdagingen binnen de fashion industrie is het beheren en analyseren van de grote hoeveelheid foto’s die iedere dag binnenkomen,” zegt Runway Manhattan medeoprichter Markus Mueller. “Doordat onze metadata is gekoppeld aan het BrainMatter platform kunnen modemerken, uitgevers, bloggers en retailers, sneller en efficiënter foto’s analyseren en publiceren.”

“Het analyseren van foto’s is vaak tijdrovend en subjectief. Beeldmateriaal bevat echter een schat aan informatie, waar organisaties een enorme meerwaarde uit kunnen halen. Dankzij onze deep learning modellen, waar FashionBrain gebruik van maakt, kunnen computers foto’s beter classificeren dan mensen. Hierdoor kunnen professionals die actief zijn in de mode-industrie sneller en efficiënter werken,” zegt Jasper Wognum, medeoprichter en CEO van BrainCreators.

De demoversie van FashionBrain kunt u bekijken via: http://demo.fashionbrain.ai/

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-04-02T11:44:31.000Z BrainCreators
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.