Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Qlik introduceert Qlik Sense Business

Dit artikel delen:

Amsterdam, 3 oktober 2019 – Qlik heeft vandaag Qlik Sense® Business aangekondigd, het nieuwste product dat de cloud-first SaaS-strategie van het bedrijf ondersteunt. Qlik Sense Business is een nieuwe versie van Qlik Sense, dat grote en kleine organisaties toegang geeft tot de geavanceerde analysemogelijkheden van Qliks gepatenteerde Associative Indexing-technologie. Het nieuwe product is de eerste en enige pure SaaS-toepassing die de kracht van de derde generatie van data en analytics ook bereikbaar maakt voor kleine bedrijven en groepen. Zo kunnen ook zij sneller beschikken over moderne analytics en meer winst halen dan met ieder ander product in de markt.

“Met ons cloud-first enterprise SaaS analytics-platform geeft Qlik een impuls aan de derde generatie business intelligence-software,” aldus Mike Potter, CTO van Qlik. “Qlik Sense Business geeft iedere organisatie die snel wil beginnen met enterprise-grade-analytics meer mogelijkheden om met data het verschil te maken. Met de belangrijkste voordelen van Qlik Sense en onze cloud-native architectuur helpt Qlik Sense Business iedere organisatie snel zijn datavaardigheid en datagedreven besluitvorming te verbeteren. Dankzij een ingebouwd upgrade-pad kunnen ze hun analytics uitbreiden naast hun dagelijks werk.”

Qlik Sense Business gebruikt de nieuwste technologie om een nog rijkere analytics-ervaring te bieden dan zijn voorganger Qlik Sense Cloud Business. Bestaande klanten krijgen door de migratie van Qlik Sense Cloud Business naar Qlik Sense Business dezelfde ongeëvenaarde snelheid, prestaties en beschikbaarheid als bij Qlik Sense. Het upgraden is eenvoudig, zodat klanten hun analytics-reis met Qlik snel in de cloud kunnen voortzetten. De oplossing komt ook beschikbaar in een proefversie waarmee alle mogelijke klanten dertig dagen lang de kracht van de Qlik-analytics zelf kunnen beoordelen. 

Dit zijn enkele van de vele voordelen van Qlik Sense Business:

• Qliks Associative Engine, selfservice app-creatie, visuele dataverzameling, interactieve dashboards en slimme zoekmogelijkheden;• Geautomatiseerde, door AI-gegenereerde suggesties voor inzichten;

• Directe verbinding met meer dan veertig databronnen;• Een persoonlijke werkruimte, waarin iedere gebruiker zijn eigen content kan maken en delen;• Vijf gedeelde werkruimtes, waar gebruikers samen kunnen ontwikkelen en de toegang tot apps kunnen bepalen;

• Dezelfde opnieuw ontworpen hub als Qlik Sense Enterprise die contentmanagement en het delen voor eindgebruikers gemakkelijk maakt;• Een nieuwe managementconsole en MyQlik-portal voor selfservice-management en beheer.

“Zowel grote als kleine organisaties overwegen steeds vaker vendor-managed, cloud-based diensten voor BI en analytics. Daarbij willen ze meestal ook opties voor hybrid- en multicloud-deployment,” zegt Doug Henschen, vice president en hoofdanalist bij Constellation Research. “Constellation Research heeft Qlik toegevoegd aan zijn Q3 2019 Shortlist™ voor cloud-based BI- en analyseplatforms. Dit vanwege de SaaS-toepassingen en software-ondersteuning voor de veelgebruikte cloudstandaarden van Linux en Kubernetes."

Qlik Sense September 2019: natuurlijke taal en meer geavanceerde datakoppelingen verbeteren de democratisering van data

Het bedrijf heeft ook zijn core-platform bijgewerkt met de release van Qlik Sense September 2019. Deze versie bouwt voort op Qliks continuous delivery in innovatie voor de derde generatie data en analytics. Qlik Sense September 2019 bevat een nieuwe NLP-functie (natural language processing) in de Qlik Cognitive Engine die zoeken en interactie in natuurlijke taal in Qlik Sense ondersteunt. Gebruikers van Insight Advisor kunnen nu zoekcriteria opgeven in volledig natuurlijke taal. De Qlik Cognitive Engine ontleedt de zoekopdracht om te begrijpen wat de gebruiker bedoelt en levert de juiste data en inzichten op basis van zoekcriteria. Qlik Sense September 2019 heeft ook de koppelingen met Salesforce en Snowflake bijgewerkt om de toegang tot belangrijke databronnen voor gebruikers uit te breiden. Beide zijn nu beschikbaar in alle versies en deployment-opties van Qlik Sense, inclusief Qlik Sense Business, Qlik Sense Enterprise on Cloud Services and Qlik Sense Enterprise on Kubernetes.

Qliks benadering van het democratiseren van data en het bieden van flexibele cloud-first en multicloud-opties voor alle klanten is relevanter dan ooit. Klanten willen immers inspelen op de nieuwste analytics-trends: de kracht van data in de cloud benutten, alle data managen (niet alleen big data), hun data in één weergave bekijken en op een intelligente manier gebruikmaken van informatie die in de hele organisatie beschikbaar is.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-10-04T10:50:30.000Z LEWIS


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.