Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Partnership Dataworkz en Dataiku

Dit artikel delen:

Dataworkz – Specialist op gebied van maatwerk AI en Big Data oplossingen – en Dataiku hebben een partnerovereenkomst getekend. Dataiku is het bedrijf achter het toonaangevende Dataiku DSS data science platform. Met deze samenwerking kunnen klanten nog beter geholpen worden om een flexibel ecosysteem van maatwerk AI oplossingen te realiseren en makkelijk in productie te onderhouden - en zo tot een data gedreven organisatie te transformeren.

AI in productie vraagt om Platform thinking

Dataworkz begrijpt dat AI gerelateerde oplossingen vragen om een paradigm shift in software engineering. AI is geen feature die in isolatie kan worden ontwikkeld en vervolgens op bestaande producten kan worden geplakt, maar moet integraal onderdeel zijn van de onderliggende architectuur om in productie succesvol te kunnen worden onderhouden.   Dataworkz kiest daarom voor een platformaanpak: Applicaties moeten niet losstaand van elkaar worden ontwikkeld maar worden ontworpen met de gedachte dat herbruikbare relevante onderdelen (zoals data ontsluiting, processing, maar ook bijvoorbeeld model deployment) in een gezamenlijk platform integreren. Multidisciplinaire AI-teams gebruiken het platform om aan specifieke applicaties te werken. Hierdoor wordt co-creatie aangemoedigd – tussen data scientists en engineers, of tussen de business en techneuten. Dit moedigt nog meer deelnemers aan om ook hun oplossingen in het platform te integreren. Het platform “leeft” en kan zo een ecosysteem aan slimme en datagedreven oplossingen in productie ondersteunen.     

Flexibel voor expert coders, toegankelijk voor de business    

Het Dataiku DSS platform is een ideale aanvulling op de propositie van Dataworkz voor maatwerk AI en Big Data oplossingen. Het biedt aan de ene kant de juiste toegankelijkheid voor de business om snel en efficiënt data te kunnen benaderen en te delen. Tegelijkertijd hebben Dataworkz programmeurs vastgesteld dat zij geen compromis hoeven te doen op gebied van code. De voor innovatieve maatwerk oplossingen benodigde flexibiliteit blijft bestaan. Zij hebben Dataiku ervaren als een platform waar code centraal staat, waardoor data scientists en data engineers met passie voor code graag samenwerken met de business – en zo de bekende valkuil wordt voorkomen, dat data scientists geïsoleerd raken in de organisatie en hun modellen op laptops blijven plakken.     Als onderdeel van de samenwerking zijn diverse Dataworkz consultants getraind en gespecialiseerd in installatie en gebruik van het Dataiku platform.   

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-04-17T13:25:42.000Z Dataworkz


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.