Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

De bouw en de IT

Dit artikel delen:

De IT, software en hardware veranderen continue naar een beter en hoger niveau van prestatiemogelijkheden. In de bouw is dit ook aan de orde. Waar het voorheen nog tekenen was met een potlood en gum, is het tegenwoordig via programma’s en AI mogelijk om alles digitaal te presenteren door een kijkje te nemen door de glazen van een slimme bril. Data en het verzamelen ervan is nog nooit zo eenvoudig geworden als hedendaags. Waarbij deze waardevolle informatie vele inzichten kunnen bieden voor toekomstige projecten in de bouw. Het stimuleert efficiency, voorkomt menselijke fouten en maakt het werk lichter voor de mannen op de bouw. Wat biedt de IT de bouw nog meer en hoe kunnen we hier de vruchten van plukken.

Big data

Met de bouw gaat het uitstekend, er is een groot huizentekort, dus de bouw hoeft zich absoluut niet te vervelen. Waar de bouw nog wel een slag kan maken is op het gebied van innovatie in de IT. Het gebruik maken van eigen en externe data om behulp van handige computers en software betere keuzes te kunnen maken in de toekomst. Door het in kaart brengen van wat voor soort materialen zoals xps isolatieplaten men gebruikt heeft bij bepaalde projecten wordt het calculeren een stuk eenvoudiger, door inzichtelijk te maken met wie een bedrijf reeds zaken gedaan heeft kan er een ideale klant geschetst worden. Creëer antwoorden op wat voor grootte, activiteiten en locatie geschikt is voor de volgende bouwklus. Het maakt het werken sneller en eenvoudiger dankzij de data uit het verleden die door een persoon alleen gewoonweg niet te analyseren valt, maar dankzij de IT met een druk op de knop oplossingen biedt.

IT in topvorm

Iedere werkgever, of het nou in de bouw is of een andere sector, doet er goed aan om geregeld te controleren hoe de werkdag van een gemiddelde werknemer er nou precies uitziet. Hierdoor ontdekt de werkgever waar zich de knelpunten bevinden op IT-gebied. Veel voorkomende problemen zijn;

-         software die te traag is

-         internetsnelheid beperkt

-         bedrijfssoftware of applicaties zijn niet overal beschikbaar

-         de IT is gewoonweg te duur of te goedkoop

-         je weet niet precies bij wie je moet zijn bij een IT storing

-         software is niet meer up-to-date

-         de IT sluit niet aan bij de werkwijze van het bedrijf

Moderne technologie biedt handvaten

De digital twin, een digitaal replica van een asset of meerdere assets die dankzij een simulatie inzichten biedt in de prestaties en processen is een nieuwe ontwikkeling. Dankzij de veel data kunnen er voorspellende scenario’s gemaakt worden oftewel de predictive twin. AI of anders gezegd kunstmatige intelligentie is een techniek die steeds meer ingezet wordt. Het ontwikkelen van autonome beveiligingssystemen voor op de bouw, het toepassen van machine learning waarmee modellen gemaakt kunnen worden die de levensduur van een materiaal zoals steenwol isolatie of een compleet gebouw kunnen berekenen. Het automatisch toetsen van een bouwontwerp tijdens de ontwerpfase of engineering, het keuren van opgeleverde woningen en gebouwen, het efficiënter maken van de regelgeving en de handhaving ervan etc.

 

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-03-08T11:42:08.000Z 24 webvertising


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.