Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

De belangrijkste voordelen van industriële automatisering

Dit artikel delen:

Industriële automatisering stelt bedrijven in staat om het werk nauwkeuriger te doen, waardoor bedrijven veel tijd en moeite kunnen besparen. Industriële automatisering maakt namelijk gebruik van robots, controlesystemen en computers om bepaalde taken te verwerken en uit te voeren zonder veel tussenkomst van menselijke actie. De industriële automatisering is wereldwijd volop in groei en zal een steeds significantere betekenis krijgen in de wereldeconomie. Om je kennis te vergroten over de automatiseringsindustrie, nemen we in dit artikel de belangrijkste voordelen van industriële automatisering met je door.

Aanzienlijke kostenvermindering

Veruit het grootste voordeel van automatisering is een grote verlaging van de productiekosten. In plaats van een werkvloer vol met arbeiders, is het tegenwoordig mogelijk om slechts een paar opzichters te hebben en al de robots het werk te laten doen. Hoewel de initiële investering van industriële automatisering een stuk hoger ligt, zullen de bedrijfskosten aanzienlijk lager wanneer alle automatiseringsprocessen op gang zijn gekomen.

Bovendien kunnen kunstmatige intelligentie en gegevensanalyse ook helpen om de productiekosten te drukken, bijvoorbeeld door middel van informatie te verstrekken waarmee de juiste productiebeslissingen kunnen worden genomen. Automatisering verbetert trouwens ook de systeemprestaties, de kwaliteit en de productiviteit en draagt bij tot lagere exploitatiekosten.

Verhoogde productiviteit binnen uiteenlopende bedrijfsprocessen

Een geautomatiseerde productiviteitslijn bestaat uit diverse werkstations die verbonden zijn met een transportband. Robotisering van processen kan worden gebruikt om veel menselijk gedrag na te bootsen en het automatiseringssysteem kan worden geconfigureerd op basis van vraaginput in verband met bedrijfsprocessen.

Industriële automatisering wordt bijvoorbeeld ook gebruikt op verschillende werkplekken om een reeks taken uit te voeren, zoals het transporteren van grondstoffen, het schoonmaken van apparatuur en het bedienen van hogedrukapparatuur. Bij het automatiseren van de werkzaamheden spelen ICT-specialisten een belangrijke rol. De software engineers van MA-IT kunnen uiteenlopende automatiseringsvragen tackelen en procesautomatisering versnellen om de algehele productie aanzienlijk verhogen.

Is jouw onderneming op zoek naar een hoogwaardig ontwerp van een netwerkomgeving die voldoet aan alle bedrijfsbehoeften? Ga dan eens langs op ICT bedrijf Capelle aan den IJssel om kennis te maken met CT-Groep, dé ICT expert bij jou in de buurt.

3. Industriële veiligheid

Een belangrijk voordeel van automatisering is het verbeteren van de veiligheid op de werkplek. Het gebruik van robots, bijvoorbeeld voor het laden en lossen van materialen of het vervoer van grote machineonderdelen, vermindert het risico op werkongevallen. Bovendien verbetert industriële automatisering de veiligheid, omdat er wordt voorkomen dat werknemers te dicht bij de assemblagelijn terechtkomen. Met speciale beveiligingssystemen kan er onmiddellijk actie worden ondernomen om de veiligheid van iedereen op de productievloer te garanderen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-05-25T14:56:39.000Z 24 webvertising


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.