Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

SciSports haalt nieuwe Director Intelligence

Matthijs Wolters

Voetbaldata-specialist SciSports heeft dr. Matthijs Wolters (44) aangetrokken waar hij Director Intelligence wordt en leiding gaat geven aan het Intelligence team. Het is de derde transfer binnen twee weken die het bedrijf uit Enschede aankondigt. SciSports heeft inmiddels 46 werknemers en staat aan de vooravond van een internationale doorbraak.

Matthijs Wolters studeerde econometrie in Groningen, promoveerde in de bedrijfskunde aan Erasmus Universiteit Rotterdam en werd Universiteit Docent aan de VU in Amsterdam. Benieuwd naar de dynamiek én urgentie van het bedrijfsleven, maakte hij de overstap naar marktonderzoek waar hij als research consultant en als manager werkte bij twee bureaus.

Matthijs: “Ik vind het geweldig om aan anderen uit te leggen wat je met wiskunde, statistiek en data allemaal kunt doen. Bij SciSports krijg ik de kans om als Director Intelligence leiding te geven aan een team met fantastische, slimme gasten. Mijn voornaamste taak én uitdaging wordt aan de voetbalwereld uitleggen wat voor moois je met onze 'Intelligence' kunt doen. En samen met die voetbalwereld uitvinden hoe voetbalexpertise en data-intelligence optimaal van elkaar kunnen profiteren.”

Giels Brouwer, chef de mission en oprichter van SciSports: “We groeien hard en zijn blij dat we Matthijs aan hebben kunnen trekken als Director van het Data Intelligence Team. In het verleden bouwde hij al diverse data-modellen op een groot aantal sporten en hij heeft in het verleden laten zien dat hij het maximale uit zijn team kan halen. Ik geloof dat hij onze voetbalnerds kan inspireren om vanuit een passie voor voetbal steeds complexere uitdagingen op te lossen.”

Over SciSports
SciSports analyseert en verrijkt bestaande internationale data van meer dan 300.000 spelers waarmee op spelersniveau onder andere kwaliteit, spelersgroei, potentie en invloed op het team wordt bepaald en voorspeld. Op teamniveau wordt het gebruikt om wedstrijden en competities te analyseren en te voorspellen. De tool SciSkill helpt bijvoorbeeld bij het vinden een talent in een bepaalde regio en het zoeken van een speler bij een spelersprofiel maar ook bij een analyse van de tegenstander. SciSports werkt al voor diverse clubs en agents in Nederland, België, Engeland, Portugal, Brazilië, Duitsland en Italië.

Daarnaast heeft SciSports een eigen realtime datamachine ontwikkeld: BallJames. BallJames genereert automatisch 3D-data uit videobeelden van voetbalwedstrijden. In het stadion worden veertien camera's opgehangen, die alle bewegingen op het veld vastleggen. BallJames genereert vervolgens zelf gegevens als de zuiverheid, richting en snelheid van de passing, sprintkracht, sprongkracht, looplijnen en hoe dicht de bal aan de voet blijft bij een aanname. Het Polman Stadion (Heracles) is het eerste en enige stadion ter wereld dat is uitgerust met dit systeem.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-02-03T15:45:00.000Z SciSports


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.