Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Caesar Experts innovatief met Internet of Things

Caesar Experts innovatief met Internet of Things

Aankomende 5 weken is Caesar Experts iedere zaterdag te zien op SBS6 in Bouwen aan de Toekomst, een programma dat helemaal in het teken staat van een betere en schonere toekomst. Daarvoor worden de ontwikkelingen in verschillende sectoren onder de loep gehouden en gekeken hoe we een positieve manier de wereld beter kunnen maken.

Positief futuristisch

Technologie speelt daar natuurlijk een grote rol in, dus is er een speciale rol voor de specialisten van het Nederlandse bedrijf Caesar Experts weggelegd in het programma. Ze gebruiken het Internet of Things om ICT-processen in de praktijk te vergemakkelijken. Voorbeelden zoals het slim ophalen van batterijen of robots die met ouderen communiceren worden in beeld gebracht, net zoals oplossingen voor de bouw en gewoon-omdat-het-vet-is dingen als het karten met de Microsoft Hololens tijdens de kart hackathon. Van dat laatste avontuur hadden ze zelf ook al een video gemaakt. Kijk daarvoor op Vimeo.

Verschillende vormen

Caesar Experts is een echt IT-bedrijf, maar vindt voor het programma ook voorbeelden die te begrijpen zijn voor de kijkers, zoals de al genoemde zaken. Soms wordt het iets ingewikkelder, zoals bij een bouwproject waar tags en sensoren worden gebruikt om de materialen in dat project te identificeren om de voorraad in het oog te houden. Niet alles is even sexy: een oplossing om efficiënt ICT-storingen te kunnen melden bij de beheer-afdeling is niks waar je thuis om maalt, maar als je computer een probleem heeft op het werk en je snel weer geholpen bent doet het er wel degelijk toe.

Het is interessante materie en dus is het programma zeker het kijken waard als je bezig bent met met de technologische toekomst. Daarbij telt uiteindelijk vooral hoe wij daar mee om moeten gaan. Onze verbonden apparaten kunnen heel veel, maar dan moet je het wel goed aanpakken. Bouwen aan de Toekomst wordt elke zaterdag om 15.30 uur uitgezonden op SBS 6.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-02-09T14:30:00.000Z Caesar Experts
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.