Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

SAP beloont APG, Royal FloraHolland en Avebe

SAP Nederland beloont ieder jaar de meest succesvolle implementaties met een Quality Award. In de categorie ‘Innovation’ was dit jaar het goud, zilver en brons voor respectievelijk APG, Royal FloraHolland en Avebe.

APG
Om een grotere wendbaarheid en kostenreductie te realiseren, adopteerde APG een ‘cloud-tenzij strategie’. De SAP HANA Enterprise Cloud werd daarbij omarmd als de nieuwe doelomgeving. Diverse SAP-cloudoplossingen vormen het nieuwe ‘financiële hart’. Zo maakt APG gebruik van S/4HANA Finance waarmee rationalisatie van systemen is gerealiseerd.

Als eerste werd de ‘kernel’ in 2016 geïmplementeerd, met de hulp van onder meer partner Accenture. In januari 2017 ging de eerste administratie in de nieuwe cloudomgeving live. “Deze migratie verliep soepel. Er was geen impact op onze opdrachtgevers.”, aldus Salvador Essers, Manager Shared Services bij APG. "We hebben de vaart in het project gehouden door te werken in kleine teams met veel eigen verantwoordelijkheid."

Uiteindelijk moeten alle administraties worden ingericht in de HANA Enterprise Cloud. “De voordelen van de nieuwe omgeving zien we echter nu al”, stelt Essers. “De kosten voor beheer en licenties dalen, net als de de Total Cost of Ownership. Bovendien worden we hiermee wendbaarder.”

Royal FloraHolland
Royal FloraHolland heeft de intentie om tot de beste 10 van Nederland te behoren als het om finance gaat. Voor de coöperatieve veilingorganisatie was dit een belangrijke reden om met de hulp van McCoy Partners alle financiële processen te standaardiseren op SAP S/4HANA.

“De eerste ervaringen met S/4HANA zijn positief”, vertelt Wilco van de Wijnboom, bij Royal FloraHolland manager Accounting & Reporting. “We hebben minder mensen nodig om alle financiële processen af te handelen. Het aantal handmatige transacties is drastisch omlaag gegaan en de maandeindesluiting gaat nu bovendien veel sneller dan voorheen. En de downtime is letterlijk nul.”

Avebe
Avebe haalt voor ruim 2300 boeren – de aandeelhouders van de coöperatie – het maximale uit aardappelen. Het bedrijf zet aardappelzetmeel en -eiwit om in innovatieve producten voor de voedingsmiddelenindustrie, maar ook nog altijd voor de textiel- en papierindustrie. Een accurate planning van operations en sales is hierbij cruciaal.

Met de hulp van partner Deloitte implementeerde Avebe SAP’s Integrated Business Planning in de cloud (IBP). Met deze gebruiksvriendelijke oplossing kan Avebe projecten integraal plannen en op basis van betere inzichten weloverwogen keuzes maken. Ook maakt IBP een optimale productievolgorde en een betere verdeling van de productie over de fabrieken mogelijk.

“IBP biedt ons een snel en interactief inzicht in de beste planning”, zegt projectleider Bas Wijnbergen, Supply Chain Manager bij Avebe. “We kunnen nu realtime financiële gegevens gebruiken en op basis daarvan sales en supply bijsturen. Zo is het bijvoorbeeld eenvoudiger om verschillende scenario’s te simuleren en zo te bepalen wat de optimale ‘productiemix’ is.”

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-10-11T10:36:00.000Z SAP Nederland
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.