Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Big data opleiding van LOI en Motion10

LOI Hogeschool en ICT-consultancybedrijf Motion10 slaan de handen ineen om samen opleidingen aan te bieden op het gebied van Business Intelligence en Data & Analytics. Het doel van de samenwerking is om de inhoud van de opleidingen beter aan te laten sluiten bij de snelle ontwikkelingen in de praktijk.

Studenten beter voorbereiden op de arbeidsmarkt                    

Technologische veranderingen gaan steeds sneller. Daardoor wordt het voor opleidingsinstituten steeds moeilijker om studenten op te leveren die dicht tegen de laatste ontwikkelingen in de markt aan zitten. En voor de bedrijfswereld om goed opgeleide mensen te vinden, met kennis die echt up-to-date is. Er is continu sprake van een gat, en dit geldt zowel voor studenten die binnenkort gaan starten op de arbeidsmarkt, als voor professionals die zich laten omscholen.

“Om dat gat zo klein mogelijk te maken werkt LOI Hogeschool samen met onderscheidende partijen die actief zijn in de praktijk, zoals Motion10” aldus Edwin Löring, Programmamanager bij LOI Hogeschool.

Didactische expertise gecombineerd met kennis van de laatste ontwikkelingen in de praktijk

Om het ontstaan van een grotere kloof op de arbeidsmarkt tegen te gaan, gaan LOI Hogeschool en Motion10 samenwerken. Consultants van Motion10 die al regelmatig trainingen verzorgen bij klanten verzorgen nu ook opleidingen bij de LOI, minimaal op HBO niveau.

Kennis groeit naarmate je die deelt

Trainers van Motion10 zijn doordeweeks dagelijks bezig met opdrachten bij klanten en de klassikale sessies van de betreffende opleidingen vinden plaats op zaterdagen.

Jesse Gorter, Functional Consultant Data & Analytics bij Motion10 en Microsoft Certified Trainer: “Bij de LOI-studenten merk je gewoon: dit zijn mensen die hun vrije zaterdag opgeven, ze willen dit echt leren. De groepsdynamiek helpt daarbij; het enthousiasme dat ik in de groep zie bij de klassikale sessies van de LOI Hogeschool is groter dan wat ik ooit heb meegemaakt. Ik vind het heel leuk om de stof over te brengen. Maar ik merk dat ik het zelf ook steeds scherper ga zien, juist door het over te brengen. ‘Kennis groeit naarmate je die deelt’ zeggen we bij Motion10. Dat werkt echt zo, en dat werkt twee kanten op.”

Vooruitkijken naar de toekomst

LOI Hogeschool en Motion10 willen vooruitkijken en spreken dan ook over het ontwikkelen van studiemateriaal voor de toekomst. Er is een gedeeld besef dat er opleidingen ontwikkeld moeten worden die inhaken op de trends van de toekomst. Bijvoorbeeld in het kader van Data Analytics de snelle huidige ontwikkelingen op het gebied van Machine Learning en AI.

Daarbij gaat het steeds om de wederzijds versterkende combinatie van toegepaste inzichten in de laatste mogelijkheden en de kennis van de theorie en didactische expertise. Zo wordt de som groter dan het geheel der delen. Met als resultaat dat studenten zo goed als mogelijk worden voorbereid op de arbeidsmarkt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-05-01T10:48:21.000Z Motion10
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.