Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

ThoughtSpot en Databricks leveren cloud analytics voor data lakehouse

ThoughtSpot gaat samenwerken met Databricks om met search en AI-gedreven analytics iedere medewerker te helpen data en de resultaten van AI en machine learning om te zetten naar acties. De samenwerking omvat de introductie van ThoughtSpot for Databricks, waarmee gezamenlijke klanten ThoughtSpot-zoekopdrachten rechtstreeks in het Delta Lake van Databricks kunnen uitvoeren, zonder dat het nodig is de data te verplaatsen

Organisaties moeten bij iedere interactie gepersonaliseerde ervaringen bieden. Om dit mogelijk te maken, moeten machine learning, AI en data in handen gelegd worden van werknemers, klanten en partners. De statische dashboards die al tien jaar analytics  definiëren, voorzien niet in de behoeften die de meeste niet-technische medewerkers op dit gebied hebben. Omdat het complex is om deze dashboards te bouwen en er een gebrek is aan interactiviteit moeten medewerkers voor iedere vervolgvraag terug naar dataprofessionals. Hierdoor kunnen bedrijven deze investeringen niet gebruiken om hun teams, klanten en partners te voorzien van bruikbare inzichten. Het is cruciaal dat zakelijke gebruikers direct met hun data kunnen communiceren zonder dagenlange technische training.

De samenwerking tussen Databricks en ThoughtSpot maakt dit mogelijk. Bedrijven kunnen de intuïtieve analytics-ervaring van ThoughtSpot aan gebruikers bieden, zodat ze direct bij hun data en modellen in Databricks kunnen. Verbinding maken met Databricks’ Delta Lake is slechts een kwestie van een paar klikken, waarna gebruikers kunnen beginnen met zoeken om hun eigen vragen te beantwoorden. Ze kunnen oneindig inzoomen om gedetailleerde inzichten te krijgen, met één klik AI-analyses toepassen om trends en afwijkingen in hun data te ontdekken, en search inzetten om AI- en ML-workflows te benutten. Deze inzichten kunnen worden gebruikt om terug te koppelen naar brontoepassingen om inzichten te operationaliseren en over te gaan tot acties, of om geheel nieuwe interactieve data-apps te bouwen bovenop Delta Lake.          

image

Met ThoughtSpot en Databricks kunnen gebruikers krachtige inzichten uit hun Databricks SQL halen door een eenvoudige zoekopdracht, of AI gebruiken om automatisch inzichten te ontdekken zonder zelfs maar een vraag te stellen. Productexperts en ontwikkelaars kunnen data apps, producten en diensten bouwen met ThoughtSpot Everywhere en met Databricks SQL en Delta Lake krachtige data apps integreren. Inzichten en voorspellingen van machine learning workloads die zijn gebouwd in Databricks zijn toegankelijk door te zoeken in natuurlijke taal waarmee ze sneller dan ooit in productie worden gebracht bij zakelijke gebruikers. 

"De voordelen van ThoughtSpot op het gebied van gebruiksgemak, flexibiliteit en detailniveau zijn de perfecte combinatie voor de schaal en intelligentie van Databricks", zegt Seann Gardiner, SVP Business Development bij ThoughtSpot. "Met deze samenwerking kunnen onze klanten de voordelen ervaren van ‘consumer-grade’ analytics op hun data lakehouse, waardoor de impact van hun investeringen in data, analytics en machine learning vergroot wordt voor het hele team."

"Bij Databricks willen we inzichten vanuit een open, schaalbaar lakehouse-platform beschikbaar maken voor iedere zakelijke gebruiker zodat zij op basis hiervan direct actie kunnen ondernemen”, zegt Pankaj Dugar, Vice President Product Partnerships bij Databricks. “Ons werk met ThoughtSpot biedt klanten een fundamenteel nieuwe manier om data te benutten in het Databricks Lakehouse, applicaties te bouwen en AI- en ML-modellen om te zetten in concrete bedrijfswaarde.”

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-05-20T09:41:30.000Z ThoughtSpot


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.