Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Airport Intelligence en ORTEC starten strategische samenwerking

Airport Intelligence, Brussels Airports consulting dochterbedrijf, en ORTEC, marktleider op het gebied van datagedreven beslissingsondersteuning, starten een strategische samenwerking. De samenwerking is erop gericht om luchthavenprocessen in de wereld te optimaliseren en daarmee de passagierservaring en operationele efficiëntie te verbeteren.

Airport Intelligence slaat een brug tussen de airport operations expertise van Brussels Airport en de data science-kennis en technologie van ORTEC. Deze unieke combinatie gaat organisaties met complexe ecosystemen, in het bijzonder luchthavens, helpen datagedreven beslissingen te nemen met als resultaat een hogere passagierstevredenheid middels een efficiëntere en meer flexibele operatie.

 

Efficiënte geïntegreerde processen 

“We hebben de verwachtingen van passagiers zien veranderen”, zegt Jo de Lange, General Manager van Airport Intelligence. “Om hier op te kunnen anticiperen en de ervaring van passagiers te blijven verbeteren zijn efficiënte, geïntegreerde processen noodzakelijk.” Voorspellende data zijn voor Brussels Airport, een gezamenlijke klant van Airport Intelligence en ORTEC, inmiddels cruciaal in het verbeteren van deze processen.

 

“Het bij elkaar brengen van stakeholders om een efficiënte en effectieve operatie te realiseren werd voor luchthavens steeds belangrijker. Data bleek hierin een verbindende rol te spelen.”, zegt Niels Tailleur, Director Data Science & Consulting bij ORTEC België. “Sindsdien hebben we samen met Brussels Airport geweldige stappen gemaakt in het combineren van data en technologie met menselijke inzichten, zoals bijvoorbeeld de passenger forecast en de airside capacity simulatietool. Met Airport Intelligence kunnen we deze ervaring en kennis nu ook delen met andere luchthavens.”

 

Dat COVID-19 versnelling heeft gebracht in de lancering van Airport Intelligence staat buiten kijf. De verwachtingen van passagiers veranderen sneller en significanter dan ooit te voren. Door social distancing willen passagiers niet meer moeten wachten bij de bagageband. De snelle doorstroom van passagiers is nóg belangrijker geworden. Airport operations planning zorgt ervoor dat deze processen soepeler verlopen en helpt luchthavens om flexibeler te opereren, zeker in deze tijden van onzekerheid.

 

Omgaan met onzekerheid

“We hebben de afgelopen jaren prachtige stappen gemaakt op het gebied van Airport Operations Plan”, zegt Jo de Lange. “Vooral in deze tijd waarin we onze weg in een nieuwe realiteit moeten vinden, is het zeer waardevol dat we deze kennis met andere luchthavens delen. We helpen de sector strategisch betere beslissingen te nemen, beter om te gaan met onzekerheid en te anticiperen op toekomstige scenario’s.”

 

ORTEC is trots op de totale waardecreatie, die verder gaat dan alleen commerciële waarde. “Prachtig om te zien hoe domeinkennis en data science expertise op deze manier samenkomen in een brede samenwerking”, zegt Michael van Duijn, CEO bij ORTEC. “Trots zijn we dan ook dat we dankzij onze jarenlange relatie met Brussels Airport onze impact nu verder kunnen vergroten bij luchthavens wereldwijd. De opgedane kennis en ontwikkelde technologie is, naast de luchthavensector, mogelijk ook relevant voor andere sectoren met complexe ecosystemen zoals bijvoorbeeld de maritieme sector.”

 

Over Airport Intelligence

Sinds 2019 is de missie van Airport Intelligence om de expertise en kennis van een grote Europese luchthaven over te dragen aan organisaties over de hele wereld. Het doel is simpel: gebruikmakend van de ruime kennis en operational excellence van Brussels Airport, helpen ze klanten met het bereiken van hun volle potentieel door een set van bewezen methodologieën en oplossingen. Lees meer over Airport Intelligence op de website of volg de LinkedIn pagina.

 

Over ORTEC

Sinds 1981 is ORTEC een leidende speler in de wereld van datagedreven beslissingsondersteuning. Middels het combineren van data met onze passie voor wiskunde, ondersteunen we organisaties met het optimaliseren van hun beslissingen. Onze slimme oplossingen, variërend van data analytics tot wiskundige modellering en optimalisatietechnologie, leiden tot meer efficiënte, flexibele, effectieve en duurzame organisaties. Met 1.000 medewerkers verspreid over 13 landen, ondersteunt ORTEC wereldwijd meer dan 1.200 klanten in het nemen van de beste beslissingen in een voortdurend veranderende wereld. Ontdek meer over ORTEC op ortec.com.

 

Over Brussels Airport

Brussels Airport is met 26,4 miljoen passagiers en 667.220 ton vrachtvervoer per jaar een van de belangrijkste luchthavens van Europa. Brussels Airport verbindt de Europese hoofdstad met 236 passagiers- en cargobestemmingen. Op de luchthaven zijn 74 luchtvaartmaatschappijen actief (cijfers 2019).

 

Brussels Airport komt tegemoet aan de specifieke behoeften van zakenreizigers én vakantiegangers voor zowel binnen-Europees als langeafstandsverkeer, en biedt ook de grootste keuze aan lagetarievenbestemmingen vanuit België.

 

De luchthaven is de op één na belangrijkste economische groeipool in België, goed voor 64.000 rechtstreekse en onrechtstreekse jobs. Brussels Airport wordt uitgebaat door Brussels Airport Company. De aandeelhouders zijn de Belgische Staat (25%) en een consortium van privé-investeerders (75%).

 

Volg @brusselsairport op Twitter, of op Facebook via www.facebook.com/brusselsairport

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-07-05T11:36:35.000Z ORTEC


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.