Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Van rapporteren naar strategisch leiderschap met business intelligence

Van rapporterende entiteit naar strategisch leiderschap met business intelligence

In een tijd waarin goed personeel schaars is en het werk alleen maar toeneemt, is het voor veel bedrijven een enorme uitdaging om de orderportefeuille te kunnen matchen aan het aantal beschikbare mensen met de juiste kennis en beschikbare uren. Want in een parttime maatschappij is het nog lastiger alles rond te krijgen. We zien ook dat daarom de vraag naar interim management stijgt. 

Inhuren van strategisch leiderschap Waar interim management vroeger gebruikt werd voor een snelle reparatie van een afdeling, afstoting van een bedrijfsonderdeel, een ontslagronde of een inkrimping van het bedrijf, is het tegenwoordig wel verandert. Vanzelfsprekend wordt er nog steeds een beroep gedaan op het interim management bij bovengenoemde onderwerpen maar er is steeds meer een verschuiving naar het inhuren van kennis voor een bepaalde periode. 

Interim management wordt nu veel gebruikt voor het tijdelijk in huis halen van ontbrekende kennis, bijscholing van kennis binnen het bedrijf, het uitbesteden van een opdracht waar niet genoeg personeel voor is. Of niet genoeg kennis en personeel. Het voordeel van interim management is dat het tijdelijke hulp is. Geen langlopende contracten. Het geeft je als bedrijf lucht om wellicht orde op zaken te stellen, meer tijd om de juiste werknemer te vinden. Terwijl je projecten worden opgepakt door ervaren managers waar je waarschijnlijk nog veel van kunt leren. Dat is nu de kern van interim management. 

Grote vraag uit financiële markt Op dit moment zien we dat er veel uitdaging ligt in de financiële markt. Er is een enorme toename van data, die kansen biedt maar ook uitdagingen. Hoe gaat dit allemaal verwerkt worden om inzicht te krijgen? Interim management biedt hierin ook de juiste geschoolde en ervaren mensen in die zich al tijden bezig houden met deze vorm van Business Intelligence. Toegepast door interim management is al het opzetten en leiden van een bedrijfs brede Data Governance-aanpak. Die veel toegepast wordt op het moment. Daarmee zorg je ervoor dat je een concurrentievoordeel op lange termijn pakt. Interim Management stuurt dit project binnen het bedrijf en geeft een aantal cruciale punten aan waar het bedrijf zich op dient te focussen. In een tijd waarin alles steeds sneller gaat en technologieën sneller wisselen dan je stropdas is een professional een uitkomst. 

Geopolitieke onrust

Een andere uitdaging is de risico's die toenemen in de wereld. Denk aan de pandemie en geopolitieke onrust, onderwerpen die beide nog gaande zijn. Hoe ga je daar als bedrijf mee om en hoe 'wapen' je het bedrijf hier tegen. Kan je het bedrijf hier überhaupt wel tegen wapenen? Hier komen we op een high level van strategisch risicobeheer. Lang niet elk bedrijf heeft deze kennis in huis en dus komt hier interim management als geroepen.  Een aantal toegepaste strategieën zijn bijvoorbeeld het investeren in talenten, neem studenten aan die hun kennis aan het opbouwen zijn op dit gebied en meegroeien met het bedrijf. Nu investeren betekent later de grote vruchten plukken. Vindt en benoem de risico's, wat kunnen deze risico's doet met je bedrijf en hoe kun je dit inperken of omzeilen?  Evalueer ook regelmatig om te kijken of de strategie nog werkt.  En denk aan een interim manager.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-10-28T12:47:36.000Z LIME search


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.