Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Fortinet traint gratis security experts

Fortinet traint gratis security experts

Fortinet stelt Network Security Expert-programma open voor iedereen. Het bedrijf wil daarmee investeren in de beveiligingsprofessionals van de toekomst om een einde te maken aan het groeiende tekort aan vaardigheden in ICT-beveiliging.

Fortinet maakt bekend dat het zijn training- en certificeringsprogramma Network Security Expert (NSE) kosteloos openstelt voor iedereen. Fortinet investeert in de ontwikkeling van gewilde en lucratieve beveiligingskennis, zodat een nieuwe lichting professionals kan profiteren van de groeiende markt voor ICT-beveiliging. Fortinet biedt per direct toegang tot NSE-trainingen op niveau 1. In het tweede kwartaal van 2017 volgen trainingen op niveau 2 en 3.

Volgens recente rapporten is er sprake van een enorm tekort aan professionals met de vaardigheden die nodig zijn voor het bestrijden van cyberbedreigingen, die sterk in aantal en complexiteit toenemen. Als gevolg van dit tekort kunnen bedrijven niet het personeel aantrekken dat nodig is om hun medewerkers, data, investeringen en bedrijfsresultaat te beschermen tegen cyberaanvallen.

Fortinet spant zich al jarenlang in om de bewustwording rond, en kennis van het wereldwijde bedreigingslandschap te vergroten. Zijn in 2015 gelanceerde NSE-programma is in korte tijd uitgegroeid tot de norm op het gebied van beveiligingstraining en -certificering. Het programma voorziet in voortdurende training van beveiligingsprofessionals in alle delen van de wereld en draagt bij aan het terugdringen van het tekort aan beveiligingsvaardigheden.

Als primair programma voor het ontwikkelen en op peil houden van de vaardigheden van de werknemers, partners en eindgebruikers van Fortinet hanteert het NSE-programma diverse trainingniveaus. Dit omvat alles van de basisbeginselen van de beveiliging en een algemene historische context tot geavanceerde strategieën voor de implementatie van beveiligingsoplossingen en technische concepten. Dankzij de speciale opzet van dit programma heeft Fortinet wereldwijd al meer dan 50.000 NSE-certificaten uitgereikt.

De sterke vraag naar de NSE-trainingen van Fortinet heeft de aanzet gegeven tot de oprichting van de Network Security Academy voor instellingen in het basis-, middelbaar en voortgezet onderwijs. Deze werken met Fortinet samen en gebruiken de inhoud van het NSE-programma voor de ontwikkeling van trainingen in cyberbeveiliging. Momenteel bieden scholen in 46 landen dergelijke training aan.

Niveau NSE 1 heeft betrekking op de basisbeginselen van netwerkbeveiliging en schetst een historische context van de beveiligingsmarkt. Niveau NSE 2 gaat in kerncomponenten van de beveiliging die een oplossing bieden voor de problemen die in NSE 1 aan bod kwamen. Niveau NSE 3 biedt een gedetailleerde kijk op geavanceerde beveiligingsoplossingen en -mechanismen die bescherming bieden tegen specifieke cyberbedreigingen en aanvalstechnieken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-02-14T11:05:00.000Z Fortinet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.