Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Ictivity traint ambtenaren in Zuid-Limburg

Ictivity traint ambtenaren in Zuid-Limburg

Ictivity Training verbetert sinds februari 2017 de digivaardigheden van ambtenaren uit de gemeenten Maastricht, Sittard-Geleen en Heerlen. Na een gewonnen aanbesteding geeft Ictivity Training de komende periode (bij)scholing in computervaardigheden. Ambtenaren doen op een innovatieve manier kennis op door ‘Individueel Begeleid Leren’. Het doel van Learn@Maastricht, het overkoepelende verantwoordelijke orgaan, is zorgen voor een brede en duurzame inzetbaarheid van medewerkers en managers.

Het totale trainingsaanbod van Learn@Maastricht heeft de ambitie om de ‘gereedschapskist van medewerkers te verrijken’. Met andere woorden: het up-to-date houden van bestaande vaardigheden en het stimuleren van duurzame en brede inzetbaarheid van ambtenaren. Er zijn een vijftigtal trainingen waarvoor medewerkers van de Gemeenten Maastricht, Sittard-Geleen, Heerlen zich kunnen inschrijven. Denk hierbij aan modules als presenteren, onderhandelen of time management. Een belangrijk onderdeel van het totale trainingsaanbod is het verbeteren van digitale vaardigheden. Afgelopen najaar won Ictivity Training de aanbestedingsprocedure, bestaande uit een inschrijving en een pitch, voor dit specifieke onderdeel.

Individueel Begeleid Leren
Het is niet effectief om medewerkers met een andere achtergrond of kennispeil op hetzelfde tempo en niveau te trainen. Ictivity Training werkt hierom met een gestructureerde aanpak met verschillende stappen. Het kennisniveau wordt via een intake bepaald, daarna wordt in samenspraak met de trainer een individueel opleidingsplan samengesteld. Het lesprogramma bestaat uit een combinatie van klassikale bijscholing en online leren. Deze mix zorgt voor een effectief en efficiënt leertraject. Na de bijscholing volgt een toetsmoment op het erkende niveau voor het Europees Computer Rijbewijs (ECDL). Ictivity Training verzorgt voor Learn@Maastricht cursussen op het gebied van algemene computervaardigheden, online samenwerken met Microsoft Office en presentatie-tool Prezi.

Digitalisering
“We waren op zoek naar een partij die moderne ICT-trainingen kon geven. Vooral leren in eigen tempo via een combinatie van klassikaal onderwijs en een online leerportaal, was voor ons erg belangrijk. Daarnaast wilden we een breed aanbod van modules, die aansluiten bij de leerbehoeftes van de medewerkers”, vertelt Suzanne van Lijf, opleidingscoördinator bij Learn@Maastricht. “Ook binnen onze organisaties hebben medewerkers in hun dagelijkse bezigheden steeds meer te maken met digitalisering en automatisering. De trainingen zijn voor deze groep erg belangrijk. Daarnaast bieden we specifieke lessen aan voor meer digivaardige medewerkers. Een goed voorbeeld hiervan is de Prezi-opleiding, waarmee je betere en overtuigende presentaties maakt. Voor ons kwam Ictivity Training precies met het juiste aanbod van inhoudelijk goede trainingen, zowel klassikaal als online, gecombineerd met een duidelijk plan en persoonlijke aanpak.”

Nieuwe manier van werken
“Binnen de lokale overheid is steeds meer vraag naar een moderne manier van bijscholen van medewerkers op het gebied van digitale vaardigheden. Werken op afstand, andere manieren van contact met burgers, tijdsbesparingen; het zijn allemaal zaken waar een moderne gemeente mee van doen krijgt. Met onze innovatieve aanpak afgestemd op het individu sluiten we aan bij deze vraag vanuit de markt. Onze focus ligt op het aanbieden van een unieke combinatie van een online leerportaal met opdrachten en klassikale bijscholing aan de hand een persoonlijk leerplan”, stelt Toine van Eijk, directeur bij Ictivity Training.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-04-18T12:27:00.000Z Ictivity Training


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.