Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Xomnia traint data analisten van VolkerRail

Training

Bij grote infrastructuurprojecten zoals bruggen, tunnels, waterwerken, of het spoor, begint data science een steeds grotere rol te spelen. Krachtige algoritmes maken het mogelijk om voorspellingen te doen over toekomstige defecten. Hierdoor kunnen infrastructuurbeheerders inzetten op preventief onderhoud. Dit sluit goed aan op de nieuwe contractvormen in de (spoor)markt waarbij slim (spoor)onderhoud wordt gestimuleerd.  Voor VolkerRail is data-analyse al ruime tijd een belangrijk bedrijfsonderdeel. Om nog meer specifieke kennis op te doen is Xomnia ingeschakeld voor ondersteuning.

Kansen met Big data
‘Het vervangen of repareren van bijvoorbeeld een wissel op het spoor voordat er daadwerkelijk iets kapot gaat, zorgt ervoor dat de uitvaltijd van de wissel aanzienlijk afneemt. Dat is goed nieuws voor de reizigers en voor de efficiëntie van VolkerRail’, zegt Dirk Bothof, Manager Data-analyse bij VolkerRail.  

Praktijkervaringen delen
De data science experts van Xomnia trainen het team van data-analisten van VolkerRail over de meest effectieve machine learning technieken en andere best practices in data science. ‘Het is een ontzettend gave uitdaging om samen met de data-analisten van VolkerRail aan de slag te gaan en onze praktijkervaring met hen te delen om tot de beste resultaten te komen. Kennisdeling is dan ook één van onze kernwaarden’, zegt Marius Helft, Chief Data Scientist bij Xomnia. Vanuit de praktijkervaring van Xomnia ondersteunen zij VolkerRail bij huidige projecten en denken over mogelijke verbeteringen mee.

Over VolkerRail
VolkerRail bouwt aan beschikbaarheid van de Nederlandse infrastructuur. Van oorsprong zijn we gespecialiseerd in bouw en onderhoud van het spoor. In de laatste jaren hebben we daarnaast veel andere activiteiten op infrastructureel gebied ontwikkeld. Denk hierbij aan onderhoud van sluizen, tunnels, bruggen en waterkeringen. Het onderhouden van industrieel spoor behoort ook tot onze expertises, evenals het onderhoud van diverse installaties op Schiphol Airport. Voor alle markten geldt dat innovatie een belangrijke drijfveer is. We bouwen op diepgaande expertise en grote ervaring, maar zijn altijd op zoek naar vernieuwing.

Over Xomnia
Xomnia is dé Nederlandse big data partij die organisaties in staat stelt maximaal waarde uit data te halen. We excelleren in het genereren van waarde door big data platformen en voorspellende oplossingen te ontwikkelen, integreren en onderhouden. Onze trainingsprogramma's versterken de data gedreven competenties van uw eigen medewerkers. In Xomnia vindt u de full-service big data partner om uw data gedreven ambities mee te realiseren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-04-20T09:35:00.000Z Xomnia
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.