Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Marktplaatsen nu wel toegankelijker voor zzp-ers

Europa

Opdrachten via marktplaatsen zijn voor zzp'ers in de praktijk vaak onbereikbaar door onnodige complexiteit. Dit kan anders! Met de nieuwe dienst MyObserv gaan Eonics en Myler vanuit de visie van een transparante ICT-markt de samenwerking aan. MyObserv wordt 1 mei 2017, de Dag van de Arbeid, gelanceerd.

Groot aanbod opdrachten voor zzp’ers onbereikbaar
Het aantal digitale marktplaatsen van onder andere de overheid voor inhuur van ICT professionals neemt toe. In de basis is dat een goede ontwikkeling, want de marktplaatsen zijn in theorie een eerlijk en transparant middel om vacatures te vervullen. Helaas is het zo dat aanmelden en aanbieden in de praktijk zo complex en tijdrovend is, dat veel goede professionals afhaken. Dat is jammer, want er lopen fantastische projecten bij de organisaties die gebruik maken van deze marktplaatsen.

MyObserv
Om het complexiteitsprobleem van de marktplaatsen op te lossen, lanceren Eonics en Myler een nieuwe dienst: MyObserv. Deze dienst is een aanvulling op het bestaande Observ (https://observ.nu); het ICT-vacatureplatform dat Eonics ongeveer een jaar geleden ontwikkelde om de transparantie in de ICT markt in algemene zin te vergroten. Observ verzamelt een zo compleet mogelijk overzicht van de actuele vacatures in de markt en presenteert die via één kanaal aan haar gebruikers. Observ was vooral ingericht als centraal informatiepunt; gebruikers konden er niet solliciteren. Met de introductie van MyObserv is dit wel mogelijk; er kan met één simpele druk op de knop een sollicitatieprocedure gestart worden.

Hoe werkt het?
Het sollicitatieproces dat volgt op een sollicitatie via Observ wordt verzorgd door Eonics. De zzp’er wordt hierin compleet ontzorgd en hoeft zich niet bezig te houden met de complexe procedures en contracten die horen bij een marktplaatsaanbieding. Wanneer de sollicitatie succesvol is, krijgt de professional een contract via Myler. De zzp’er is daarmee verzekerd van een betrouwbare en transparante contractpartij, die ook volledig is voorbereid op de eventuele effectuering van de wet DBA.

Gemeente Amsterdam
MyObserv start met ontsluiting van de marktplaats van de Gemeente Amsterdam. Aankomende maanden wordt MyObserv verder geoptimaliseerd om het solliciteren nóg eenvoudiger, sneller en succesvoller te maken. Daarnaast zullen ook andere marktplaatsen aangesloten worden.

Verdienmodel
MyObserv werkt op basis van no-cure no-pay. Bij een succesvolle sollicitatie wordt een opslag van vijf euro per gewerkt uur gerekend. Hiervoor wordt de matching, de aanbieding, de uitgebreide contractadministratie en de facturatie verzorgd. Daarmee krijgt de professional een zeer aantrekkelijke service tegen een lage vergoeding.
Jan Peter Jansen, directeur van Eonics: “Myler en Eonics staan beide voor een eerlijke en transparante ICT-markt. Met deze dienstverlening zetten we weer een belangrijke stap in de juiste richting”.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-05-01T10:38:00.000Z Eonics


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.