Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Devoteam lanceert innovatieve studentenwedstrijd

Devoteam, een vooraanstaand speler in digitale transformatie van grote organisaties in EMEA, heeft vandaag de lancering van Devogame aangekondigd. Dit is de derde editie van haar jaarlijkse studentenwestrijd, welke voor het tweede jaar op rij opengesteld is voor Belgische en Nederlandse studenten. Een brede verscheidenheid aan teams, bestaande uit twee tot vijf studenten van vooraanstaande Europese scholen en universiteiten zal met elkaar strijden. De wedstrijd is voor Devoteam een kans om innovatief nieuw talent te herkennen en te stimuleren.

Studenten hebben vanaf maandag 8 oktober slechts twee weken de tijd om hun teams in te schrijven op de speciale site: devogame.devoteam.com, en daarnaast de bijbehorende lanceringsvideo te bekijken. Eenmaal geregistreerd krijgen studenten toegang tot het virtuele spel "Phantom Mission" waarin ze oplossingen moeten bedenken voor een reeks problemen en puzzels.

Per land worden twee finalistenteams geselecteerd om in december hun werk in een TEDx-format te presenteren op het wereldwijde hoofdkantoor van Devoteam in Parijs. Het winnende team wordt in januari 2019 beloond met een achter-de-schermenreis naar de CES elektronica show in Las Vegas. Tot de juryleden behoren Stanislas de Bentzmann, voorzitter en medeoprichter van Devoteam, en Anthony Priestman, EMEA Business Development Manager Cloud bij Red Hat.

"Devogame is een kans voor studenten om aan innovatieve technische oplossingen te werken, maar het biedt hun ook een mogelijkheid om meer te weten te komen over wat een carrière in IT inhoudt," aldus Bert Schaap, CEO van Devoteam Nederland. "Naarmate Devoteam blijft groeien, zien we een sterkere behoefte om niet alleen studenten met technische vaardigheden zoals ingenieurs te bereiken, maar ook niet-traditionele studenten die mogelijk hun eigen IT-vaardigheden willen versterken of geïntrigeerd zijn door ontwikkelingen in de industrie, zoals kunstmatige intelligentie"

Devoteam is van plan om tegen eind 2018 de werving van 2.000 nieuwe werknemers in Europa te voltooien, naast andere initiatieven om in de loop van 2019 jonge, pas afgestudeerden aan te werven. Devoteam Nederland is momenteel uitgegroeid tot 360 werknemers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-10-17T17:54:02.000Z Hopscotch Europe
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.