Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

De kunst van het verfijnen: AI en RPA

Of ik me zorgen maak om de duizelingwekkende snelheid waarmee Artificial Intelligence (AI) en Robot Process Automation (RPA) ons dagelijks leven en werk binnenstormt? Integendeel. Ik zie juist kansen. En veel ook. Voor particulieren én bedrijven. Ik noem het de kunst van het verfijnen.

Dat we ons minder zorgen hoeven te maken over AI en RPA dan we denken, blijkt wel uit een onderzoek van Gartner. Door alle processen naar de robot te verplaatsen, krijgt de mens extra ruimte zich te focussen op waarde toevoegende activiteiten. Oftewel: door robots in te zetten voor de verwerking van routinematige taken, kunnen wij mensen weer doen waar we goed in zijn: creatief nadenken en innoveren.

Ninja Software Developer en Rockstar Javascript 

Zolang je maar inspeelt op alle technologische veranderingen. En je zo de concurrentie bij kunt houden of zelfs voor blijven. Allerlei nieuwe competenties, profielen en functienamen vliegen ineens voorbij. Had je al gehoord over een Ninja Software Developer? Van Rockstar Javascript? Of van de termen ‘held’ dan wel ‘goeroe’ in combinatie met digitale en AI-skills?

Een leven lang leren ontwikkelen

Zie het als een leven lang leren. Om in te kunnen spelen op alle veranderingen, moet je mee. Trainingen volgen en jezelf ontwikkelen. Niet voor niets benadrukken alle belangrijkste Europese markten het belang van soft skills. Zoals kunnen functioneren binnen een team, de gave om probleemoplossend te werk gaan, flexibel zijn en natuurlijk of je in staat bent om duidelijk en effectief te communiceren.

Op zoek naar de nieuwe standaard 

Ook bij Jobrapido gaan we mee in de laatste ontwikkelingen, maar zijn we ook een drijvende kracht achter innovatie. Zo zijn we constant op zoek naar de nieuwe standaard op het gebied van het online en gebruiksvriendelijk zoeken. Daarbij maken we gebruik van de laatste AI- en RPA-technieken gecombineerd met taxonomie Met als gevolg: meer kans op succes door verfijning.

Geen beren op de weg

Daarom zie ik ook geen beren op de weg wat betreft AI en robotisering. Het is maar net hoe je ermee omgaat. Hoe houd jij de concurrentie bij of zelfs voor?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-09-30T16:52:54.000Z Jobrapido
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.