Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Zo blijf je scherp op kantoor

Wie kent het niet; je bent ’s morgens fris en fruitig aan je werkdag begonnen, maar na lunchtijd, zo rond een uur of half drie in de middag, is er die dip. Je raakt lusteloos, verlangt naar de klok van vijf uur en krijgt jezelf niet meer op gang. Wat kun je daaraan doen?

Hoe houd je jezelf fris en alert? Hoe verhoog je je concentratie en voel je je fit om de hele dag door te kunnen? Daar zijn verschillende oplossingen voor. We geven je een aantal inspirerende tips.

Ontbijt

Het is helemaal hip om het ontbijt over te slaan. Het kan interessant zijn als je veel sport en ’s morgens eerst op de nuchtere maag een rondje hardloopt of een eind gaat zwemmen. Een workout doet of gaat touwtjespringen, maar het blijft een aanrader om voor je aan de slag gaat op kantoor een goed ontbijt te nemen. Wat is goed? Dat wat je lekker vindt en wat voedzaam is. Als je een boterham met kaas lekker vindt, neem je die. Heb je liever yoghurt met muesli dan is dat ook prima. Een kop koffie of thee erbij en je bent klaar voor de dag.

Beweeg

Bewegen is een manier om fris en helder te worden en te blijven. Bij sommige bedrijven is er een douche dat je de mogelijkheid geeft om tussen de middag een rondje te gaan hardlopen. Ben je daar niet zo van dan is een wandeling ook prima. Heb je bovendien die douche niet nodig. Je kunt er ook voor kiezen om vóór het werk te sporten, waardoor je op een heel andere manier de dag start dan vanuit je bed de auto in en naar kantoor. Vroeg gaan sporten is misschien even wennen, maar een doorzetter zal ervaren dat dit een enorme boost geeft aan je fitheid, conditie en concentratievermogen.

Licht

Goed licht op kantoor is belangrijk en dan bedoelen we vooral daglicht. Het houd je scherp en is een goede vervanger voor een kop koffie. Te veel cafeïne zorgt immers voor een hogere bloeddruk.

Varieer van bureau

Dat klinkt misschien wat cryptisch maar het afwisselen van dan weer zitten en dan weer staan aan een bureau werkt geweldig goed. Je blijft scherp en je stimuleert tegelijkertijd de doorbloeding van je benen. Het kan zelfs leiden tot een hogere productiviteit. Dus na een tijdje zitten, lekker in de benen en een poosje staand werken. Heel verfrissend, zo’n zit sta bureau.

Eet verstandig

Daarmee bedoelen we niet alleen dat je gezond zou moeten lunchen, maar dat betreft zeker ook al die hapjes tussendoor. Kies voor fruit in plaats van koek. Voor yoghurt in plaats van gebak en voor ongebrande ongezouten noten in plaats van energierepen. Die laatste zitten bomvol calorieën.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-10-05T11:40:58.000Z Twenty Four Webvertising
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.