Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Je ICT bedrijf internationaliseren, zo doe je dat

Veel ondernemers hebben het doel om internationaal te gaan, wat ook in de ICT industrie het geval is. Mogelijk denk jij hier ook al over na. Maar, waarom wil je dit doen? Het internationaliseren van een ICT onderneming is namelijk niet makkelijk, terwijl het ook duur is. Heb je nog veel markt te winnen in eigen land? Het is dan naar alle waarschijnlijkheid beter om hier eerst op te focussen. Als er toch helemaal geen ruimte voor groei meer is dan kun je wel kijken naar het buitenland. Met de onderstaande tips zal het internationaliseren van je ICT bedrijf mogelijk zijn.

Vertalen van documenten

Als je bedrijf internationaal opereert dan is het verstandig om een professioneel vertaalbureau in te schakelen. Het is in dit geval namelijk van belang om alle teksten te vertalen. Zo’n technische vertaling zal zo goed moeten zijn dat je klanten, collega’s of concurrenten niet eens doorhebben dat het überhaupt gaat om een vertaling. Eenvoudig is het vertalen van technische documentatie natuurlijk niet, het is dan ook echt een vak apart. Een technische vertaler zal dit voor je kunnen doen. Hierbij heb je iemand nodig die veel kennis heeft van de technische terminologie in zowel de bron- als de doeltaal. Ook moet deze expert veel ervaring hebben op het gebied van het vertalen van documenten in je branche. Door een professioneel vertaalbureau in te huren zal dit zeker mogelijk zijn.

Maak een concurrentieanalyse

Naast het vertalen van de documenten is het ook van belang om aan het begin van het internationaliseren een goede analyse te maken van de concurrentie in het land waar je naartoe wilt gaan. Dit doe je door eerst een lijst te maken van je concurrenten. Vervolgens moet je jezelf in een magic quadrant zetten. Dit zal ervoor zorgen dat er een duidelijk beeld zal ontstaan van hoe en over welke wassen je de concurrenten kunt verstaan. Je zult veel inzicht krijgen door de sites van de lokale competitie te bezoeken. Hiervoor moet je ruim de tijd nemen, puur al doordat je er veel van zult leren. Hierbij kun je ook handige tools gebruiken. Zodoende kun je eenvoudig zien hoe de concurrentie in het land online scoort en hoe het dit doet.

Maak per land een business plan

Als je je ICT onderneming wilt internationaliseren dan is het verstandig om voor elk los land waar je je wilt vestigen een speciaal business plan te maken. In dit plan is het van belang om ervoor te zorgen dat je prijslijst aansluit op de lokale markt in dat specifieke land. Daarnaast moet het ook duidelijk zijn wat de omvang van de markt is, het aantal bedrijven dus, en de branches die je wilt bedienen. Hier zul je dus ook al gedeeltelijk achter komen met behulp van de concurrentieanalyse. Je doet dit door de Total Available Market, oftewel de TAM, in kaart te brengen. Reken je prijsmodel bovendien aan de hand van een reëel marktaandeel dat je wilt gaan verwerven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-12-24T13:49:18.000Z Twenty Four Webvertising


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.