Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Kantoor wordt meetinglocatie

Gedwongen thuiswerken, het was voor de één een verademing voor de ander een straf. Inmiddels zijn we heel wat weken verder en beseffen we dat thuis ons “nieuwe kantoor” is en het kantoor een andere functie krijgt namelijk die van meetinglocatie. Werken op 1,5 meter afstand, het opnieuw inrichten van de kantoren is aan de orde van de dag. Tegelijk is het besef gekomen dat thuiswerken zo gek nog niet is en we serieus na zijn gaan denken over welke plek thuis en kantoor in de toekomst in zullen nemen.

Nederland is positief

Uit een recent onderzoek van de Nationale Vacaturebank en Intermediair is 53% positief over thuiswerken en geeft 49% aan om ook na de coronacrisis (deels) vanuit huis te willen blijven werken.

Dit betekent dat je werkplek is de plek waar je de meeste werktijd doorbrengt verschuift van kantoor naar huis. De dagelijkse routine zullen we meer en meer vanuit huis doen en voor een meeting gaan we naar kantoor. Het kantoor van de toekomst zal dan ook een meer sociale ontmoetingsruimte worden waar we bij elkaar komen voor een goede kop koffie en een fysiek gesprek. Dat vraagt niet alleen een verandering in de inrichting van het kantoor maar ook in ons denken. 

Wat veranderd er? 

Een dagje thuis is echt anders dan voor 80% thuiswerken. Daarom moet je rekening houden met de verschillende aspecten die deze manier van werken met zich meebrengt. Je laptop voor professioneel gebruik moet bijvoorbeeld aan andere eisen voldoen dan je privé laptop. Wat je nodig hebt hangt natuurlijk af van je functie. Werk je met name met e-mail en wat Word- en Exceldocumenten, dan kun je met een instapmodel al snel uit de voeten. Belangrijk is nu dat je er op moet letten dat je werklaptop moet beschikken over specificaties die conference calls makkelijker maken en/of verbeteren. En een voldoende krachtige processor zodat je goed door kunt werken. En een goed thuisnetwerk omdat je online moet kunnen blijven.

Een goede laptoptas wordt een must!

Al richt je je op thuiswerken, een goede laptoptas die je laptop beschermt wordt zeker geen overbodige luxe. Voor de meeting op kantoor, een afspraak buitenshuis of een dagje werken bij de klant. Het reizen met je laptop wordt heel gewoon. Een laptopas heren of laptoptas dames model zijn er in diverse uitvoeringen zoals een traditionele laptoptas, een rugtas of een schoudertas heren of damesmodel. Kies een model dat past bij jouw manier van reizen. Wordt het een tas enkel voor de laptop of wil je ook papieren en dergelijke meenemen? Het kan beide. Let in elk geval wel goed op de maat van je laptop zodat die goed in de tas past en de stevigheid van de tas voor de bescherming van je laptop. 

Tweede scherm voor een betere houding

Omdat je meer thuis werkt dan op kantoor, draaien de rollen in principe om. Een monitor als (tweede) scherm is een goede optie. Bij het werken met een laptop krijg je, ook als je aan een bureau werkt, de neiging naar voren te leunen. De oorzaak hiervan is het relatief kleine beeldscherm dat ook nog lager staat dan een traditioneel scherm. Een tweede scherm (monitor) kan een oplossing bieden. Bovendien kun je zo’n monitor in hoogte verstellen, zodat je echt een goede werkhouding kunt creëren. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-12-29T10:59:36.000Z Twenty Four Webvertising


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.