Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

John Kindervag versterkt ON2IT

ON2IT maakt vandaag bekend dat de grondlegger van de Zero Trust strategie, John Kindervag, bij ON2IT in dienst treedt als Senior VP Cybersecurity Strategy en Group Fellow.

De afgelopen vier jaar was Kindervag werkzaam als Field CTO bij Palo Alto Networks. Eerder werkte hij acht en een half jaar lang bij Forrester Research als Vice President en Principal Analyst als onderdeel van het Security and Risk Team. John Kindervag wordt gezien als één van ‘s werelds meest vooraanstaande cybersecurity experts. Hij is vooral bekend als grondlegger van de Zero Trust strategie voor cybersecurity. 

Marcel van Eemeren, CEO en medeoprichter van ON2IT: “We zijn enorm enthousiast John aan boord te hebben. We hebben de afgelopen tien jaar nauw met hem samengewerkt om best practices te ontwikkelen voor het ontwerpen, bouwen en implementeren van Zero Trust netwerken. Zero Trust is compleet geïntegreerd in ons gehele portfolio van Managed Security Services. John’s uitgebreide ervaring in het werken met wereldwijde publieke en private organisaties om hun grootste cybersecurity uitdagingen aan te gaan, en zijn praktische ervaring als Security Consultant, Penetration Tester en Security Architect, voegen een enorme waarde toe aan de ON2IT Zero Trust roadmap voor de komende jaren.

“ON2IT heeft hiermee de beste referentie op het gebied van Zero Trust voor haar klanten. Met ons Zero Trust Leadership team, bestaande uit onze CTO Lieuwe Jan Koning, CISO professor Yuri Bobbert en John Kindervag als grondlegger, zijn wij de maatstaf voor de academische en praktische expertise en implementatie op het gebied van Zero Trust.”

John Kindervag: "ON2IT heeft meer Zero Trust architecturen en netwerken bij opdrachtgevers geïmplementeerd dan enig ander security bedrijf in de wereld, en ze hebben Zero Trust geïntegreerd in alle aspecten van hun producten en diensten. Door ON2IT’s voortdurende verbeteringen aan hun mSOC™ (Managed Security Operations Center), en de Zero Trust Readiness™ and Zero Trust Fitness™ tools, bieden ze objectieve, meetbare scores die de kloof overbruggen tussen Zero Trust strategie en de operationele kant van cybersecurity. Zero Trust Readiness™ helpt organisaties zich voor te bereiden op Zero Trust. Zero Trust Fitness™ houdt de security operations in lijn met strategie en versterkt de preventie tegen bekende en onbekende cybersecuritydreigingen. Ik kijk ernaar uit om met het ON2IT leadership team de Zero Trust visie verder te ontwikkelen en met onze klanten over de hele wereld samen te werken."

Lieuwe Jan Koning, CTO van ON2IT, zegt dat de cybersecurityindustrie er niet in is geslaagd de principes van het door Kindervag ontwikkelde Zero Trust model te vertalen naar technologieën, operations en beleid, waarmee ons Security Operations Center wel presteert. Met haar Zero Trust Managed Services™, is ON2IT de eerste MSSP in de branche die deze kloof aanpakt en overbrugt.

"Onze Zero Trust Fitness™ tools definiëren en meten operationele technologie, maatregelen en prestatie tegen een vooraf afgenomen Zero Trust Readiness Assessment™,” zegt Koning. Hij voegt toe dat ON2IT al haar Zero Trust best practices en tools heeft geïntegreerd in haar mSOC™, waardoor deze innovatieve mogelijkheden beschikbaar zijn voor al haar wereldwijde mSOC™ resellers.

“We hebben agressief geïnvesteerd in officiële en volledige Zero Trust opleidingen voor onze wereldwijde partners en resellers, waardoor de lat hoger ligt van onze practitioners van de Zero Trust Strategy,” zegt Koning. Kindervag zal toezicht houden op de strategische richting van onze Zero Trust opleidingen.  

Het Zero Trust model wordt wereldwijd omarmd door bedrijven als Google, Barrett Steel en WestJet Airlines. Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, NIST en de NSA raden aan dat alle overheidsinstanties Zero Trust toepassen, in de nasleep van de Solar Winds Data Breach. John Kindervag levert regelmatig commentaar voor onder andere iThe Wall Street Journal/i, iForbes/i en de iNew York Times/i. Hij was ook te gast bij nieuwsnetwerken zoals CNBC, Fox News, PBS en Bloomberg als cybersecurity expert, en hij spreekt regelmatig op security conferenties, zoals RSA, SXSW, ToorCon, ShmoCon, InfoSec Europe, en InfoSec World.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-03-19T14:38:36.000Z ON2IT


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.