Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Zakelijk vrouwennetwerk ConnectHer.eu kent vliegende start

ConnectHer.eu is een community waarop (jonge) vrouwen elkaar kunnen helpen met persoonlijke en professionele groei. Naast het uitbreiden van hun netwerken, kunnen vrouwen laagdrempelig met elkaar in contact komen om kennis, inspiratie en kracht te halen uit relaties met andere vrouwen. “Zie het als een soort LinkedIn voor de vrouwelijke professional, maar dan met een additionele community in een veilige, afgeschermde omgeving”, zegt Abdullaeva.

Zakelijk vrouwennetwerk ConnectHer.eu kent vliegende start

Selfmade-ondernemer Elja Abdullaeva heeft ConnectHer.eu gelanceerd, een all-in-one platform voor vrouwelijke professionals. Het platform is ontstaan uit de overtuiging dat genderongelijkheid op de arbeidsmarkt mede komt door een gebrek aan vrouwelijke rolmodellen. (Jonge) vrouwen hebben behoefte aan zo’n gratis toegankelijke community, zo blijkt uit de honderden aanmeldingen die meteen binnenstroomden.

“Wij, vrouwen, moeten ons verenigen”, zegt initiatiefnemer Abdullaeva. Als ze kijkt naar haar eigen carrière, merkt ze dat ze dat professionele netwerk of dat ene rolmodel dan ook heeft gemist. “Ik heb twee bachelors gevolgd, maar kwam er pas achter wat voor mogelijkheden er überhaupt op de arbeidsmarkt waren toen ik als recruiter ging werken.”

Vrouwen blijven 135,6 jaar achterlopen

Uit onderzoek van World Economic Forum blijkt dat vrouwen in het huidige tempo 135,6 jaar blijven achterlopen op mannen. Een gemiste kans, vindt Abdullaeva, die midden in het werkveld ook met eigen ogen zag dat er nog veel te winnen valt op het gebied van vraag en aanbod van ambitieuze vrouwen. “Als vrouwen elkaar actief gaan helpen, kan dat tien keer sneller!”

Zakelijk netwerk in veilige omgeving

ConnectHer.eu is een community waarop (jonge) vrouwen elkaar kunnen helpen met persoonlijke en professionele groei. Naast het uitbreiden van hun netwerken, kunnen vrouwen laagdrempelig met elkaar in contact komen om kennis, inspiratie en kracht te halen uit relaties met andere vrouwen. “Zie het als een soort LinkedIn voor de vrouwelijke professional, maar dan met een additionele community in een veilige, afgeschermde omgeving”, zegt Abdullaeva. “ConnectHer is voor iedere vrouwelijke professional, ongeacht of je een ondernemer bent, in loondienst werkt, als starter net op de markt komt of dat je je nog oriënteert als student. In deze community bieden wij ook perspectief aan vrouwelijke scholieren. Wat je niet weet, kun je immers ook niet kiezen. Onze leden kunnen zich op interactieve wijze laten informeren en inspireren, bijvoorbeeld door workshops en interviews met vrouwelijke rolmodellen. Ook bieden we een kosteloos mentoring programma aan.”

For profit, for good

ConnectHer.eu is beschikbaar in het Nederlands en Engels en wil nog dit jaar groeien naar 15.000 leden. Bedrijven sluiten een abonnement af om zichzelf te promoten en vacatures te plaatsen. Daarbij helpt ConnectHer die bedrijven ook met het uitlichten van hun diversiteitsbeleid en aantrekkelijke voorwaarden, om zo makkelijker vrouwelijk talent aan te trekken. Het domein met de extensie .eu toont de grensoverschrijdende ambities van deze startup. Elja Abdullaeva, in Engeland cum laude afgestudeerd in Human Resource Management, streeft naar een platform dat medebepalend is voor zowel de studiekeuze als de toekomst van carrièrevrouwen over de hele wereld. Met een verdienmodel dat is gebaseerd op het principe ‘for profit, for good’. “We willen het geld investeren in de ontwikkeling van vrouwen in Nederland en waar mogelijk ook in derdewereldlanden, specifiek in projecten op het gebied van opleidingen en arbeidsomstandigheden”, zegt Abdullaeva.

Ook voor toekomst bedrijfsleven

Uiteenlopende onderzoeken onderschrijven niet alleen de hoge urgentie van dit platform voor carrièrevrouwen, maar ook voor de toekomst van het bedrijfsleven. Zo presteren bedrijven met een evenwichtige man-vrouwverhouding in het management beter, blijkt uit onderzoek van de International Labour Organization (ILO). Dit evenwicht zorgt voor betere productiviteit, meer creativiteit, innovatie en openheid in de bedrijfscultuur. Daarnaast wordt het makkelijker nieuw talent aan te trekken en te behouden. Ook is het voor deze bedrijven makkelijker om zich in de doelgroep te verplaatsen. Toch zijn Europese vrouwen onevenredig vertegenwoordigd op de arbeidsmarkt en verdienen ze nog steeds 15 procent minder salaris dan mannen, zo blijkt uit onderzoek van het Europees Parlement. “In Nederland is dat extra vreemd, omdat cijfers van het CBS aantonen dat meer dan de helft van de Nederlandse vrouwen (tussen de 25 en 35 jaar) hoger is opgeleid dan mannen. Tekenend is ook de uitkomst van een onderzoek naar de man-vrouwverdeling van durfkapitaal bij Nederlandse investeringsfondsen, waaruit blijkt dat vrouwelijke ondernemers nauwelijks durfkapitaal toegekend krijgen. Investeerders doen zichzelf hiermee ook gewoon tekort”, aldus Abdullaeva.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-06-08T21:36:32.000Z DelanoPR


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.