Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Wat zijn de beste vertaalapps voor Android?

Vertaal-apps zijn eigenlijk best belangrijk.

Ze helpen mensen te communiceren zonder een menselijke vertaler of een vertaalbureau in te huren, terwijl maandenlang een taal leren ook niet meer nodig is. In de meeste gevallen moet je iets vertalen dat je op sociale media ziet, hoewel de meeste sociale-mediasites nu ingebouwde vertalingen hebben. Over het algemeen is het meeste gebruik van vertaalapps voor niet-frequente reizigers, studenten die een nieuwe taal willen leren en een menu of iets dergelijks in een restaurant vertalen. Online vertalen kun je met behulp van sites doen, al kun je ook de onderstaande apps downloaden op je Android-smartphone voor de vertalingen.

Dict Box

Dict Box is een meertalig woordenboek. Het ondersteunt tientallen talen, waaronder Engels, Spaans, Frans, Arabisch, Japans, Koreaans, Chinees, Hindi, Roemeens en andere. Enkele van de functies zijn onder meer volledige offline ondersteuning, woordcorrecties, audio-uitspraken, afbeeldingen, flashcards om te oefenen met onthouden en synchronisatie tussen verschillende apparaten. Het bevat ook camerafuncties. Het ontwerp is degelijk en gemakkelijk te gebruiken. Er is echt niet veel dat niet leuk is aan deze. Sommige functies zijn vergrendeld in de gratis versie, maar zijn ontgrendeld in de premium-versie. Hier moet je helaas voor betalen. 

Google Translate

Google Translate is waarschijnlijk de allerbeste vertaal-app op mobiel. Het ondersteunt meer dan 100 talen online en meer dan 50 talen offline (via typen). Het vertaalt ook dingen met je camera, zoals menu's of straatnaamborden. De app ondersteunt ook handschrift, spraakinvoer en invoer (uiteraard). Ten slotte kan het indien nodig zelfs een volledig gesprek in realtime vertalen. Dit is de gouden standaard op mobiel. Afgezien van af en toe een blunder of bug, is er niet veel mis mee. Google Translate is ook gratis zonder in-app aankopen of advertenties.

Microsoft Translator

Google Translate krijgt veel liefde. Microsoft Translate is echter ook redelijk goed. Het ondersteunt meer dan 60 talen. Dat is minder dan Google Translate, maar nog steeds meer dan de meeste concurrenten. Ze zijn echter allemaal offline beschikbaar. De app ondersteunt ook tweerichtingsgesprekken (met maximaal 100 mensen tegelijk), taalgidsen, uitspraakgidsen, Android Wear-ondersteuning en alternatieve vertalingen. Het is eigenlijk verrassend goed. Bovendien is het helemaal gratis zonder in-app-aankopen of advertenties voor zover we kunnen nagaan. De gebruikersinterface is zelfs behoorlijk goed. Als Google Translate je problemen geeft, is Microsoft Translate misschien het antwoord.

Dictionary Linguee

Dictionary Linguee is een populair en krachtig meertalig woordenboek. Het ondersteunt tientallen talen. De app bevat ook een zeer goed uitziende gebruikersinterface die gemakkelijk te gebruiken is. Enkele andere functies zijn offline ondersteuning, voorbeeldzinnen, audio-uitspraken en meer. Dit is gemakkelijk een van de beste meertalige woordenboeken op mobiel. We zouden willen dat het meer talen ondersteunde. We zijn er echter zeker van dat dit moeilijker is dan het klinkt. In ieder geval is deze app volledig gratis zonder advertenties of in-app aankopen voor zover wij weten en het is zeker een van de beste.

BK Translate

BK Translate is een ontwikkelaar op Google Play met verschillende vertaal-apps. Ze hebben tientallen talen, waaronder populaire talen zoals Spaans, Arabisch, Duits, Indonesisch, Frans en vele andere. Elke app werkt op dezelfde manier. Het vertaalt tussen de taal die het ondersteunt en Engels. Het werkt met typen, spraak en handschrift. Bovendien werkt het met zowel woorden als volledige zinnen. De gebruikersinterface is eenvoudig en gemakkelijk te gebruiken. Dat is ongeveer al deze apps doen. Het zijn eenvoudige vertaler-apps. Ze zijn ook allemaal gratis met reclame. Helaas kun je niet betalen om de advertenties te verwijderen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-01-11T10:39:06.000Z Twenty Four Webvertising BV


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.