Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Hoe kan je op afstand naar een baan zoeken?

Het kan een hele uitdaging zijn om werk op afstand te zoeken en de aandacht te trekken van werkgevers buiten je eigen regio. Veel werkgevers vinden lokale kandidaten namelijk voordeliger dan kandidaten die zich elders hebben gevestigd. Het werken met kandidaten die verder van de werkvloer af wonen kunnen loopbaanbegeleiding en het aanwervingsproces van een bedrijf bemoeilijken.

Gelukkig is het niet alleen doemdenken en zijn er wel degelijk uiteenlopende banen waarbij het op afstand werken helemaal geen probleem is, en zelfs wordt aangemoedigd! In dit artikel hebben we enkele tips voor een succesvolle zoektocht naar een baan op afstand op een rijtje gezet.

Concentreer je op jouw zoektocht naar een baan

Het gemakkelijkste deel van het vinden van een baan op afstand is door vacaturesites af te zoeken en aan de slag te gaan met de geavanceerde zoekopties. Als ‘thuiswerken’ of ‘op afstand werken’ mogelijk is, dan zal dit doorgaans worden aangegeven en zal je het zoekwerk ongetwijfeld kunnen stroomlijnen. Probeer je overigens ook in te schrijven voor de nieuwsbrief van een vacaturesite, zodat ze je direct op de hoogte brengen van vacatures op afstand. 

Toon aan dat je flexibel bent 

Een van de belangrijkste dingen die je kunt doen om te laten zien dat op afstand werken helemaal geen probleem hoeft te zijn, is door aan te tonen dat je flexibel bent, zowel tijdens het sollicitatiegesprek als wanneer je eenmaal bent aangenomen. Zelfs als je aan de andere kant van de wereld bent gevestigd, geef aan dat de communicatie moeiteloos kan verlopen via bijvoorbeeld Whatsapp of een ander digitaal platform. Zorg er ook voor dat de werkgever volledig op de hoogte is van je woonsituatie en laat hem weten hoe werken op afstand voordelig kan zijn voor jou en het bedrijf. 

Focus je op de werkvelden die op afstand werken hebben omarmd

Zie het zo: het is nooit te laat om iets nieuws te leren! Zelfs als je nog geen ervaring hebt in een bepaald werkveld, kan je wel degelijk aan de slag gaan met diverse leermethoden om toegang te krijgen tot banen die worden gekenmerkt als flexibel werk en je de mogelijkheid bieden om op afstand te werken. Probeer daarom op zoek te gaan naar werkvelden en disciplines waarbij het helemaal niet nodig is om binnen de bebouwde kom te wonen! Denk bijvoorbeeld aan banen in de ICT, waarbij IT detachering je kan helpen, of zie je het liever zitten om copywriter te worden? Probeer een lijstje te maken van banen die typerend zijn voor flexibel werk en verdiep je in hetgeen dat je het meest aanspreekt. 

Gebruik jouw persoonlijke netwerk

Als jij je via je persoonlijke netwerken een weg baant in een organisatie, kun je een beroep doen op de steun van jouw interne contacten om de boodschap aan de managers over te brengen dat je graag vanaf afstand wilt komen werken. Bovendien is jouw persoonlijke netwerk een goede bron van advies als het echt zover is. Mocht iemand jouw bericht lezen die toevallig meer weet over een baan op afstand, dan kunnen ze jou direct contacteren! 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-02-16T11:33:21.000Z Twenty Four Webvertising BV


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.