Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Zo kom je goed verzorgd voor de dag

De tijd dat je in de ICT kon werken in een oude trui en met een baard van drie dagen is wel voorbij. Voorheen kon je misschien lekker onafhankelijk zijn en alleen met het programmeren bezig zijn. Tegenwoordig is het echter juist zo dat je ook je werk moet kunnen presenteren aan de klant. Dan is het wel fijn wanneer je ook goed voor de dag komt. Om daar een goed beeld bij te vormen, is het goed om eens te bekijken wat je allemaal kan doen. Dat vind je op deze plek.

Een strakke look

Het begint allemaal met de persoonlijke verzorging. Goed geknipt haar en een glad geschoren gezicht helpen je om er representatief uit te zien. Dat betekent dus bijvoorbeeld dat je er ook goed aan doet om je te verdiepen in de middelen die je nodig hebt om je te kunnen scheren op de juiste manier. Dat kan je misschien met de hand doen, maar ook een scheerapparaat kan heel aantrekkelijk zijn. Voor het haar kan je bijvoorbeeld een tondeuse gebruiken. Die maakt het je makkelijk om je korte kapsel goed bij te houden op elk moment dat dit nodig is.

Een mooi pak

Wanneer je moet presenteren, dan doe je dat natuurlijk niet in je oude trui. Heb je een dag waarop je alleen op kantoor bezig bent en je niemand zal tegenkomen? Dan maakt het natuurlijk minder uit. Moet je echter naar de klant toe voor een nieuw project? Dan is het wel slim om ook gewoon een goed pak uit de kast te kunnen trekken. Je ziet er veel beter uit wanneer je nette kleren aanhebt. In combinatie met je geschoren gezicht en nette kapsel zie je er dan zelfs ook gewoon nog eens knap uit.

Een zonnebank pakken

Het kan ook helpen om zo nu en dan even onder de zonnebank te gaan. Je kan dan wat gezonder en frisser eruit komen te zien. Natuurlijk wil je niet oranje worden. Dat neemt niet weg dat een klein beetje kleur je wel veel sympathieker over laat komen. Dat kan je gemakkelijk verzorgen door gewoon zo nu en dan even onder de zonnebank te gaan liggen. Zo hoef je er dus nog niets voor te doen ook. Overigens is het ook goed om te weten dat al deze tips je ook helpen als je op een vacature gaat reageren.

Een frisse geur

Tot slot is het slim om een fijn geurtje uit te zoeken. Wanneer je op bezoek gaat bij klanten om je project te presenteren, dan wil je ze wel inpakken. Dat doe je niet alleen door goed ICT-werk te presenteren. Dat doe je ook door jezelf goed te presenteren. In dat opzicht is het ook fijn om lekker te ruiken. Dit heeft altijd een positief effect op mensen. Wanneer je lekker ruikt, dan zijn mensen geneigd om eerder positief over je te denken. Omdat dit makkelijk haalbaar is, is het dus de moeite waard om een geurtje uit te zoeken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-11-02T12:11:47.000Z Scheren.nl


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.