Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Welke studie past bij jou?

De studiekeuze is een van de moeilijkste, maar ook belangrijkste keuzes van je loopbaan carriére. Je studie moet je leuk vinden om er jaren mee bezig te kunnen zijn. Ook beïnvloed je studiekeuze je kennis over een branche waar je werkzaam in gaat zijn en de baanmogelijkheden. In dit artikel leggen we je graag uit hoe jij erachter kunt komen welke studie bij je past, dus lees snel verder!

Is leraar basisonderwijs iets voor jou? 

Denk je dat je na je studie nog niet klaar bent met het schoolleven en vind je het leuk om met kinderen te werken? Dan is de Pabo waarschijnlijk wat voor jou! Je volgt binnen de Pabo deeltijd opleiding basisvakken als pedagogische en didactische vaardigheden, taal en rekenen. Daarnaast ga je ook aan de slag met het verbeteren van het onderwijs. Wie weet sta jij al in je tweede jaar als stagiair voor de klas. 

Communicatie hbo

Communicatie is een veel gekozen studie omdat je hier ook alle kanten mee op kunt. Bij communicatie hbo houd je je bezig met de manier hoe een bedrijf zich uit aan de buitenwereld. Media, artikelen en content die allemaal dezelfde positionering moeten uitstralen. Strategie en creatie, dat is communicatie. Communicatie heeft een grote rol omdat je dit overal tegenkomt, zelfs als je het niet door hebt. In je studie werk je vaak samen met echte opdrachtgevers om een goed beeld te krijgen van het bedrijfsleven. 

Praktische zaken van je studie

Wanneer je start aan een opleiding heb je de keuze of je een voltijd- of deeltijdopleiding start. Voltijd betekent 4 jaar lang iedere week lessen en bij deeltijd kun je naast je opleiding ook nog werken. Je opleiding geeft je dan de mogelijkheid om werk en school te combineren. Je kunt natuurlijk zelf de plek en de school kiezen waar je gaat studeren, dus de mogelijkheden zijn eindeloos. Kies als eerste welke branche je aanspreekt zoals de zorg, de bouw, het bedrijfsleven of financiën. Je hoeft ook niet altijd te kijken naar de school die het dichtste bij huis is. Er zijn veel mogelijkheden om op kamers te gaan. 

Maak je geen zorgen, je kunt niet binnen een paar dagen weten welke studie bij je past. Ga veel op open dagen rondkijken en oriënteer je op veel gebieden. Je interessegebied ligt niet altijd bij de onderwerpen waar je al veel over weet. Kijk dus bij verschillende opleidingen en scholen en zo kom je erachter wat bij je past. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-11-22T13:54:55.000Z LEQUAL


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.