Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

No Fluff Jobs lanceert transparante en data driven IT-vacaturebank

No Fluff Jobs, een nieuwe vacaturebank gespecialiseerd in IT-vacatures, wil de Nederlandse markt veroveren met een nieuwe propositie waarin transparantie over salaris, arbeidsvoorwaarden en vereiste vaardigheden centraal staan. Hiermee rekent het bedrijf af met de meest voorkomende klacht bij sollicitanten: onduidelijke vacatures.

Bedrijven die op No Fluff Jobs vacatures plaatsen, moeten transparant zijn in wat zij bieden en vragen. Door open te zijn over salarissen en concreet over arbeidsvoorwaarden besparen werkgevers tijd en geld: ze ontvangen alleen serieuze sollicitaties van mensen die een duidelijk beeld hebben van de baan. Een win-winsituatie voor iedereen. Bovendien is de vacaturesite zeer gebruiksvriendelijk ingericht, zodat sollicitanten met slechts enkele muisklikken de baan vinden die aansluit bij hun kennis en talent. Solliciteren duurt niet langer dan 10 seconden. 

De IT-wereld is zeer veranderlijk, niet alleen veranderen de benodigde technische kennis en skills, ook het salaris en de arbeidsvoorwaarden groeien mee. Als recruiter is het essentieel om inzicht te hebben in wat andere organisaties bieden en wat sollicitanten verwachten. Het nieuwe platform biedt recruiters deze kennis, gebaseerd op hun eigen dataonderzoek, gratis aan. De data-driven informatie zorgt ervoor dat bedrijven de perfecte vacature kunnen maken, die aansluit bij de eisen van de sollicitant.

No Fluff Jobs is van oorsprong een Pools bedrijf en opgericht door voormalig IT-recruiter Magdalena Gawlowska-Bujok en voormalig programmeur Tomasz Bujok. Magdalena ervoer als IT-recruiter dat sollicitanten razendsnel afhaken als advertenties geen salarisinformatie of duidelijke taakomschrijving bevatten. Op basis van dit inzicht, gecombineerd met Tom’s programmeer-ervaring, startten ze samen in 2014 het platform No Fluff Jobs. Sindsdien hebben duizenden bedrijven en IT-professionals elkaar gevonden.

Vanaf 1 januari 2023 is No Fluff Jobs actief in Nederland het platform helpt op dit moment meer dan 80 Nederlandse bedrijven bij het vinden van hun ideale kandidaat. Chetan Fatingan is aangetrokken als senior marketingspecialist. Hij is verantwoordelijk voor het ontwikkelen en benaderen van de Nederlandse markt, en zet in Nederland onderzoeken uit. Zo kijkt hij naar welke arbeidsvoorwaarden belangrijk zijn voor bepaalde generaties, waarom sommige specialisten veel jobhoppen, en tegen welke drempels vrouwen in de IT aanlopen. 

Fatingan: “In Nederland zie je nog veel vacatureboards met onduidelijke advertenties met termen zoals ‘marktconform salaris’. Dan weet je nog niets. Deze teksten zijn vaak een bron van frustratie voor kandidaten. De vacatures die No Fluff Jobs plaatst, maakt in één oogopslag duidelijk welke IT-skills gevraagd worden, wat de kandidaat gaat verdienen, hoe groot het team is en of er extraatjes geboden wordt. Dit is precies wat sollicitanten willen. Bedrijven die bij ons vacatures plaatsen, helpen wij bovendien door data-driven informatie te geven, zo weten ze precies welke termen en gegevens ze in hun vacature moeten plaatsen om op te vallen bij de juiste kandidaat. We verwachten dat onze ‘no fluff aanpak’ veel succes oplevert bij Nederlandse bedrijven en sollicitanten.”

Bedrijven die hun vacatures willen plaatsen op de vacaturebank No Fluff Jobs kunnen dit voorlopig gratis doen. Dat geeft organisaties de kans kennis te maken met het bedrijf, en te ervaren hoe prettig het is om op een snelle, klantvriendelijke wijze in contact te komen met geschikte kandidaten. No Fluff Jobs is op 14 en 15 april aanwezig op de Nationale Carrièrebeurs in de Rai van Amsterdam. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-03-01T15:39:29.000Z No Fluff Jobs


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.